Brazílčania dostávajú nové vedenie MOV do úzkych

NETKY.SK • 11 September 2013, 10:23 • 2 min
Brazílčania dostávajú nové vedenie MOV do úzkych

SYDNEY - Novému viceprezidentovi Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Johnovi Coatesovi robí najväčšie starosti stav, v akom sa nachádzajú prípravy Ria de Janeiro na olympijské hry v roku 2016. Prinútiť brazílskych organizátorov k zvýšenej aktivite považuje za veľkú úlohu.

slovakia

left justify in out

"Našou najväčšou výzvou je Rio. Zostáva niečo vyše dvoch rokov a pred nami je veľmi veľa práce, ktorú treba urobiť. Všetkých nás to znepokojuje. Nič nie je nemožné, ale Brazílčania súrne potrebujú zvýšiť úsilie v projektoch infraštruktúry a športovísk," uviedol Austrálčan, podľa ktorého je príliš neskoro na zmenu dejiska. 

Brazílčanov zdržiavajú zvyšujúce sa náklady, pozitívny vplyv nemali ani pouličné demonštrácie proti investíciám do organizácie olympijských hier a futbalových majstrovstiev sveta 2014. 

"Nie, o hry nemôžu prísť. V takomto pokročilom štádiu už máme zviazané ruky. Treba pracovať s organizačným výborom a vládou na hľadaní riešení. Peniaze majú, je to silná ekonomika, ale vo veľkých projektoch im chýba koordinácia v trojúrovňovom systéme riadenia štátu," dodal Coates v rozhovore pre austrálske médiá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona