Brazílčan Splitter pre zranenie príde o Rio

NETKY.SK • 18 Február 2016, 09:04 • 2 min
Brazílčan Splitter pre zranenie príde o Rio

ATLANTA - Tiago Splitter si viac nezahrá nie len v tejto sezóne basketbalovej NBA, ale zabudnúť môže aj na olympijské hry v rodnej Brazílii.

slovakia

left justify in out

Pivota v službách Atlanty čaká operácia pravého bedra, po ktorej sa bude zotavovať osem mesiacov. Augustový turnaj v Riu de Janeiro v žiadnom prípade nemôže stihnúť.


"Snom každého športovca je predstaviť sa na olympijských hrách vo svojej vlasti. Je náročné prijať takýto ortieľ," povedal 31-ročný prvý Brazílčan s titulom šampióna NBA. Získal ho v drese San Antonia v roku 2014. Po uplynulom ročníku zamieril z Texasu do Atlanty, ako náhradník mal priemery 5,6 bodu a 3,3 doskoku. V základnej zostave sa objavil iba dvakrát. Celkovo má v NBA podstatne lepšiu bilanciu 8,0 bodu a 5,1 doskoku na zápas.


Splitter pre zranenie vynechal už šesť zápasov Hawks pred prestávkou vyhradenou Zápasu hviezd NBA, pomôcť mu nedokázali viacerí špecialisti. Termín zákroku zatiaľ nie je známy.


Brazílčania bez Splittera obsadili piate miesto na olympijských hrách 2012 v Londýne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies