Brazílčan nevedel, že ide na popravu

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 17:05 • 2 min
Brazílčan nevedel, že ide na popravu

SYDNEY - Brazílčan, ktorého popravili v Indonézii za pašovanie drog, nevedel, že ide na popravu.

slovakia

left justify in out

Uviedol to jeho kňaz. Otec Charlie Burrows povedal, že Rodrigo Gularte počul hlasy a až do konca nechápal, že ho zastrelí popravná čata. Gulartemu diagnostikovali paranoidnú schizofréniu a maniodepresívnu poruchu. Tvrdil napríklad, že voda a jedlo vo väzení sú kontaminované a neustále ho videli, ako sa rozpráva so stenou. Popravili ho v stredu spolu s ďalšími šiestimi cudzincami a jedným Indonézanom. Brazília opakovane apelovala na Indonéziu, aby upustila od trestu z humanitárnych dôvodov, pričom zdôrazňovala jeho psychické problémy. "Myslel som, že to pochopil, avšak ...keď im začali dávať putá, opýtal sa ma: Ó otče, idú ma popraviť?" uviedol Burrows.

 

Popravná čata zastrelila v stredu okolo polnoci miestneho času dvoch občanov Austrálie, Brazílčana, Indonézana a štyroch Nigérijčanov, ktorým indonézske úrady zamietli všetky žiadosti o udelenie milosti. Popravy vyvolali diplomatické napätie medzi Indonéziou a niektorými krajinami, z ktorých odsúdení pochádzajú. Indonézsky prezident varoval cudzie krajiny, aby nezasahovali do práva Indonézie uplatňovať trest smrti. Indonézia je známa svojimi prísnymi protidrogovými zákonmi. Vykonávanie popráv obnovila v roku 2013 po päťročnej prestávke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona