Brazílčan Hulk mieri do čínskej Super League za rekordnú čiastku

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 18:58 • 2 min
Brazílčan Hulk mieri do čínskej Super League za rekordnú čiastku

PETROHRAD – Útočník Zenitu Petrohrad Hulk mieri do čínskej Super League za rekordných 50 miliónov eur! Jeho novým klubom by mal byť Šanghaj East Asia, ktorý vedie tréner Sven-Göran Eriksson.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný brazílsky útočník by mal pricestovať do Číny už v stredu, aby sa podrobil lekárskej prehliadke.

Prestupová čiastka 50 miliónov eur vyrovná ázijský rekord v prípade, že sa prestup zrealizuje. Doterajší rekord drží Hulkov krajan Alex Teixeira, za ktorého Jiangsu Suning zaplatil 50 miliónov eur.

 



Čínsky futbalový zväz ešte v marci oznámil svoje smelé plány, že do roku 2050 sa stane svetovou futbalovou veľmocou. Národný tím Číny je momentálne na 81.mieste vo svetovom rebríčku FIFA a v roku 2002 sa dokonca kvalifikoval na MS v Južnej Kórey a Japonsku.

Tréner Eriksson, ktorý trénoval aj tím Kuang-čou R&F pred nástupom do Šanghaja v roku 2013, je presvedčený, že progres čínskej ligy bude priťahovať čoraz viac kvalitných hráčov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies