Brazílčania pripravili Ronaldovi rozlúčkový zápas v júni s Rumunskom

NETKY.SK • 3 Marec 2011, 08:36 • 2 min
Brazílčania pripravili Ronaldovi rozlúčkový zápas v júni s Rumunskom

Brazílčania pripravili Ronaldovi rozlúčkový zápas v júni s Rumunskom

slovakia

left justify in out

img

V júnovom prípravnom zápase s Rumunskom sa bývalý fenomenálny brazílsky futbalista Ronaldo definitívne rozlúči so svojou úspešnou kariérou. Súboj sa uskutoční 7. júna na štadióne Pacaembu, Brazílska futbalová konfederácia chce pre 34-ročného kanoniera pripraviť veľkolepú rozlúčku s dresom "kanárikov".

Posledný zápas za Brazíliu absolvoval Ronaldo vo štvrťfinále MS 2006 proti Francúzsku. Kopačky na klinec sa náhle rozhodol zavesiť pred vyše dvoma týždňami. Dôvodom boli problémy so štítnou žľazou, ale aj fakt, že sa nedokázal udržať vo vrcholnej forme.

Ronaldo účinkoval na troch záverečných turnajoch majstrovstiev sveta a s pätnástimi gólmi je stále najlepším strelcom histórie MS. Osobne prispel aj k piatemu titulu svetových šampiónov pre "kanárikov", keď v roku 2002 vo finále dal dva góly. Do európskeho futbalu sa dostal v roku 1993, keď z Cruzeira zamieril do holandského PSV Eindhoven, neskôr žiaril v službách FC Barcelona, Interu Miláno, Realu Madrid a AC Miláno. Na začiatku roka 2009 sa vrátil do vlasti, aby sa zotavil z tretieho vážneho zranenia kolena. V rokoch 1996, 1997 a 2002 získal ocenenie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) pre najlepšieho hráča roka. V národnom tíme nastrieľal v 97 medzištátnych zápasoch 62 gólov. Po výkonnostnom prepade na MS 2006 v Nemecku už v reprezentácii šancu nedostal.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies