Brazílčan Pato strelil piaty najrýchlejší gól v súťaži

NETKY.SK • 14 September 2011, 18:12 • 2 min
Brazílčan Pato strelil piaty najrýchlejší gól v súťaži

Brazílčan Pato strelil piaty najrýchlejší gól v súťaži

slovakia

left justify in out

img

Brazílsky futbalista Alexandre Pato v službách talianskeho AC Miláno strelil v utorňajšom zápase proti španielskej Barcelone piaty najrýchlejší gól v histórii Ligy majstrov. Milánčania aj vďaka nemu uhrali na ihrisku úradujúceho európskeho šampióna remízu 2:2.
Pato šokoval Nou Camp už po 24 sekundách hry, keď si jednoducho hodil loptu cez stred domácej obrany a strelou pomedzi nohy brankára Valdesa otvoril skóre. Vôbec najrýchlejší gól v histórii najprestížnejšej klubovej súťaže na svete zaznamenal Holanďan Roy Makkaay vo farbách Bayernu Mníchov, ktorému v marci 2007 stačilo na strelenie gólu do siete Realu Madrid niečo vyše 10 sekúnd.
Rýchlejší než Pato boli okrem Maakkaya už len Brazílčanov spoluhráč z AC Miláno Clarence Seedorf (21 sekúnd, AC Miláno - Schalke 04, 2005), Alessandro Del Piero (20 sekúnd, Juventus Turín - Manchester United, 1997) a Gilberto Silva (20 sekúnd, Arsenal Londýn - PSV Eindhoven). Vďaka vyrovnávajúcemu gólu Thiaga Silvu sa Milánčania zároveň stali len tretím klubom v LM, ktorý skóroval v prvej i poslednej minúte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona