Brawn odstúpi z postu šéfa Mercedesu

NETKY.SK • 28 November 2013, 11:38 • 2 min
Brawn odstúpi z postu šéfa Mercedesu

LONDÝN - Ross Brawn na konci roka odstúpi z postu šéfa tímu F1 Mercedes. Stajňa vo svojom štvrtkovom vyhlásení uviedla, že riadenie tímu preberajú do rúk obchodný riaditeľ Toto Wolff a technický riaditeľ Paddy Lowe.

slovakia

left justify in out

Brawn oficiálne opustí funkciu na konci kalendárneho roka, jeho pôsobenie v tíme sa však prakticky skončilo víkendovou Veľkou cenou Brazílie, ktorá bola posledným podujatím sezóny. Bývalý manažér Hondy Ross Brown v roku 2009 odkúpil stajňu F1 od jej vlastníka, japonskej automobilky Honda Motor Company, a tím pod jeho menom a vedením hneď vo svojej premiérovej sezóne získal titul v jazdeckej kategórii i v Pohári konštruktérov. Stajňu Brawn GP o rok nato kúpila nemecká automobilka Mercedes.

Firma Honda sa plánuje v roku 2015 vrátiť do kolotoča efjednotky a práve Brawna začali médiá spájať s týmto projektom. Možné je aj jeho pôsobenie vo vedení federácie FIA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies