Bravčové z Nemecka kontaminované dioxínom vyviezli do ČR aj Poľska

NETKY.SK • 14 Január 2011, 08:21 • 2 min
Bravčové z Nemecka kontaminované dioxínom vyviezli do ČR aj Poľska

Bravčové z Nemecka kontaminované dioxínom vyviezli do ČR aj Poľska

slovakia

left justify in out

Bravčové mäso z nemeckého chovu kontaminované rakovinotvorným dioxínom bolo už začiatkom januára sčasti predané aj do Česka a Poľska a pravdepodobne sa už aj skonzumovalo. Oznámilo to dnes ministerstvo zdravotníctva spolkovej krajiny Sasko-Anhaltsko. Uviedol to server Novinky.cz.
      Mäso z 35 prasiat dovezených na bitúnok 30. decembra, sa predalo jednému podniku v Poľsku a dvom ďalším spracovateľom v Českej republike, uviedlo v tlačovej správe krajinské ministerstvo zdravotníctva v Magdeburgu.
      Škandál s dioxínmi prepukol v Nemecku minulý týždeň. Najskôr sa látka zistila vo vajciach a v kuracom mäse a neskôr aj v bravčovom mäse, kvôli čomu dali úrady zabiť stovky prasiat.
      Kontaminované krmivo pochádzalo od nemeckej firmy Harles & Jentzsch, ktorá podľa doterajších zistení vyrábala prímesi do krmiva z látok určených výlučne na technické použitie. Tuk, ktorý sa používal v krmive, obsahoval viac než 77-násobok povoleného množstva dioxínu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies