Bratranci obvinení z viacerých trestných činov ostávajú vo väzbe

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 16:21 • 2 min
Bratranci obvinení z viacerých trestných činov ostávajú vo väzbe

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes nepotvrdil prepustenie z väzby dvoch mužov z obce Číž, stíhaných za ublíženie na zdraví, lúpež, vydieranie, obmedzovanie domovej slobody a iné.

slovakia

left justify in out

O prepustení bratrancov z väzby po podaní obžaloby rozhodol prvostupňový súd v Rimavskej Sobote. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť a odvolací senát mu vyhovel. Päť trestných činov spáchali 39-ročný Otto Š. a jeho 32-ročný príbuzný Gejza Š. v novembri minulého roka. Po celodennom popíjaní alkoholu sa rozhodli získať peniaze na ďalšiu zábavu tak, že večer po 21. hodine vnikli do domu istého inžiniera v obci Číž a pýtali od neho peniaze.

 

Inžinier odmietol a tak ho začali biť. Keď mu prišiel na pomoc kamarát Ervín, napadli aj jeho. Bratranci potom pod hrozbou násilia oboch donútili sadnúť do inžinierovho auta značky Ford Mondeo a išli sa zabávať do Tornale. Tam navštívili viaceré pohostinské zariadenia a herne, pričom alkohol platil inžinier. Keď peniaze došli, tak musel ísť do bankomatu po ďalšie. Násilníci pritom svoje obete bili a Ervína dokonca surovo dokopal starší z útočníkov.

 

Inžiniera potom donútili podpísať kúpnu zmluvu o predaji auta jednému z bratrancov a odviezli ich k lesu pri Tornali. Tam prinútili inžiniera kľaknúť na zem a zozadu mu na hlavu priložili nezistený kovový predmet s tým, „že bude platiť“. Pri návrate do Tornale inžiniera prepustili a kamarát Ervín násilníkom z auta ušiel. Obaja utrpeli rôzne zranenia tváre a jeden z nich i zlomeninu nosa.


Prvostupňový súd usúdil, že u oboch už nie sú dôvody na väzbu. Za jedného z bratrancov sa zaručil i starosta obce. Prokurátor je však presvedčený, že násilníci by mohli svoje obete opakovane atakovať a presviedčať ich, aby výpovede z prípravného konania zmenili. Obaja bratranci boli v minulosti už súdne trestaní, starší dokonca 15-krát na Slovensku i v zahraničí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies