Bratov Abdeslamovcov nahlásili Interpolu ešte pred útokmi z Paríža

NETKY.SK • 5 December 2015, 17:17 • 2 min
Bratov Abdeslamovcov nahlásili Interpolu ešte pred útokmi z Paríža

BRUSEL - Samovražedný atentátnik z Paríža Brahim Abdeslam a jeho brat Salah, ktorý je naďalej na úteku, boli vyšetrovateľom už istý čas známi. Ešte pred teroristickými útokmi vo francúzskej metropole z 13. novembra boli nahlásení Interpolu a Europolu, informovali dnes belgické médiá.

slovakia

left justify in out

Belgické úrady odovzdali 29. októbra Interpolu, Europolu a Schengenskému informačnému systému (SIS) údaje o 837 osobách, ktoré boli identifikované ako potenciálni džihádistickí bojovníci, napísali noviny patriace k belgickému vydavateľstvu Sudpresse.

 

Belgický minister vnútra Jan Jambon v stredu pred parlamentným vyšetrovacím výborom povedal, že dve mená na tomto zozname súvisia s útokmi v Paríži. Hovorca ministra pre Sudpresse teraz potvrdil, že Europolu, Interpolu a SIS postúpili aj mená bratov Abdeslamovcov.

 

Francúzski policajti kontrolovali Salaha Abdeslama niekoľko hodín po útokoch z 13. novembra, ktoré si vyžiadali 130 obetí na životoch, a to v aute neďaleko belgickej hranice, nezadržali ho však, dodáva v správe agentúra DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies