Bratislavu vo štvrtok čaká parlamentný summit, doprava nemá byť ochromená

NETKY.SK • 5 Október 2016, 14:51 • 2 min
Bratislavu vo štvrtok čaká parlamentný summit, doprava nemá byť ochromená

BRATISLAVA - Parlamentný summit, ktorý sa vo štvrtok začína v Bratislave, neprinesie také výrazné obmedzenia ako septembrový summit hláv 27 členských štátov Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov, mesto nebude uzatvorené a dopravné obmedzenia budú len na čas nevyhnutný na prejazd delegácií alebo počas vystupovania delegácií z áut a prechádzaní do budov. "Cieľom ministerstva vnútra je zabezpečiť všetky bezpečnostné opatrenia tak, aby dochádzalo čo k najmenším zásahom do bežného života obyvateľov a návštevníkov mesta Bratislavy a zároveň, aby sa zabezpečil hlavný cieľ, teda ochrana života, zdravia, majetku a verejného poriadku," uviedol.


Dopravné obmedzenia vo štvrtok a v piatok by sa podľa rezortu vnútra mali týkať predovšetkým dopravných trás medzi centrom Bratislavy (hotely River Park, Austria Trend, Sheraton a Carlton, Bratislavský hrad) a letiskom alebo hraničným priechodom Jarovce - Kitsse. V piatok v ranných hodinách sa delegácie budú zo spomínaných hotelov presúvať do Reduty. Rovnako v piatok v čase od 6:00 do 17:00 bude zakázaný vjazd na Mostovú ulicu z Vajanského a Rázusovho nábrežia. Vjazd k hotelu Carlton bude pre hostí možný z Jesenského a Gorkého ulice a zároveň bude riadený a kontrolovaný príslušníkmi polície. "Od 1. júla až do 15. októbra je neprejazdná Medená ulica, vjazd vozidiel je možný cez Kúpeľnú ulicu," pripomenul Lazarov.


Počet nasadzovaných policajtov počas summitu je podľa rezortu vnútra určovaný na základe aktuálneho bezpečnostného rizika, pričom sa berú do úvahy aktuálne európske i celosvetové bezpečnostné hrozby, ako aj demonštrácie bezprostredne reagujúce na aktuálne prerokovávané témy. "V súčasnosti je naplánované využiť kapacity aj ostatných krajských riaditeľstiev Policajného zboru na doplnenie a posilnenie výkonu služby polície v Bratislavskom kraji. V rámci príprav na rôzne bezpečnostné situácie sa predpokladá účasť väčšiny bezpečnostných zložiek vrátane špeciálnych útvarov, čo je pri rozsahu a intenzite takýchto podujatí obvyklé," dodal Lazarov.


Na dvojdňový summit predsedov parlamentov, začínajúci sa vo štvrtok 6. októbra, ktorý inicioval predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS), potvrdilo účasť 21 šéfov parlamentov z členských krajín Európskej únie a predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz. Slovensko má na ňom ambíciu predstaviť sa ako kozmopolitná krajina, ktorá od nepamäti spájala nielen národy, ale posúvala aj históriu, a je pyšná na svojich obyvateľov a kultúru. Na dvojdňovom summite, ktorý sa bude konať v priestoroch Bratislavského hradu a v historickej budove Reduty, privíta Slovensko predsedov parlamentov z Českej republiky, Rakúska, Poľska, Belgicka, Estónska, Francúzska, Maďarska, Írska, Talianska, Litvy, Lotyšska, Luxemburska, Fínska, Poľska, Portugalska, Rumunska, Slovinska, Španielska, Švédska a predsedu parlamentu nastupujúcej krajiny v rámci predsedníctva v Rade EÚ, a to Malty



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies