Bratislavu v tomto roku navštívilo takmer 440-tisíc turistov

NETKY.SK • 4 Október 2013, 12:39 • 2 min
Bratislavu v tomto roku navštívilo takmer 440-tisíc turistov

BRATISLAVA - Bratislavu za prvý polrok tohto roka navštívilo takmer 440-tisíc turistov, najčastejšími návštevníkmi sú Česi a Nemci.

slovakia

left justify in out

Najväčší záujem o návštevu Bratislavy majú turisti v júli a auguste, keď ich do hlavného mesta prišlo približne 200-tisíc. Agentúru SITA o tom informoval riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy. Hlavné mesto Slovenska medziročne navštívilo o 19 percent domácich a zahraničných turistov viac. V prvom polroku 2013 do Bratislavy zavítalo 437 864 návštevníkov. V meste ostávajú v priemere takmer dva dni. Tretinu všetkých turistov tvoria domáci návštevníci, Bratislavu si však obľúbili i Ukrajinci, Nemci či turisti z USA, Rakúska a Maďarska. Podľa Andrassyho však klesol počet návštevníkov z Poľska či Francúzska. 

V tomto roku sa zvýšil záujem turistov o Bratislavskú City Card, ktorá návštevníkom mesta ponúka zľavy. S mestskou turistickou kartou sa môžu turisti povoziť bezplatne v prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy, v cene karty je tiež hodinová prehliadka v historickom centre mesta v anglickom a nemeckom jazyku. Turistická karta ponúka návštevníkom aj zľavy vo viac ako 40 kultúrnych, spoločenských a reštauračných zariadeniach. So zľavou si tak môžu turisti pozrieť mestské múzeum, galériu či národné múzeum. Turistická karta ponúka zľavy aj na kúpaliskách či v predajniach suvenírov. Za jednodňovú kartu turisti zaplatia 10 eur, dvojdňová stojí 12 eur a turistická karta na tri dni vyjde návštevníkov mesta na 15 eur. Kartu predávajú turistické informačné centrá, viaceré cestovné kancelárie i zmluvné hotely. Ako informoval Andrassy, za posledných šesť rokov sa predalo takmer osemtisíc turistických kariet. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies