Bratislavu v sobotu opäť ovládnu vodné bytosti

NETKY.SK • 7 Jún 2012, 10:51 • 2 min
Bratislavu v sobotu opäť ovládnu vodné bytosti

Bratislavu v sobotu opäť ovládnu vodné bytosti

slovakia

left justify in out

img

Hlavné mesto Slovenska opäť raz ovládnu vodné bytosti. Na nábrežie Dunaja príde v sobotu 9. júna vodník Ferko so svojim panovníckym sprievodom. Ten je už ozajstným pamätníkom, keďže sa v piatok 8. júna, teda na Medarda, dožíva 815 rokov.
      Medzinárodný festival vodníkov sa koná pri príležitosti Medarda. Bratislavskú vodnícku tradíciu obnovilo občianske združenie Devínska brána na základe množstva vodníckych povestí a legiend, ktoré sa v hlavnom meste a na Slovensku zachovali.
      Alegorický sprievod sa pohne o 11. hodine ulicami Starého mesta a jeho cieľom je Hviezdoslavovo námestie, kde sa bude odohrávať hlavný program festivalu.
      Poobede bude pokračovať súťažou vo varení dunajskej rybacej polievky. Od 17. hodine sa na Hviezdoslavom námestí bude dať ochutnať kulinárske umenie tímov zo Slovenska, z Česka, Rakúska, Maďarska, Grécka, Bulharska či Srbska. Pripravovať sa bude napríklad maďarská rybacia polievka halászlé, ruská ucha, tradičná slovenská smotanová rybacia polievka soljanka, francúzska bouillabaisse alebo iné rybacie polievky podľa osvedčených rodinných receptov. Súťažiť môžu ľudia starší ako 18 rokov v najviac päťčlennom tíme.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona