Bratislavu čaká swingový Silvester

NETKY.SK • 21 December 2016, 12:22 • 2 min
Bratislavu čaká swingový Silvester

BRATISLAVA - V bratislavskej Starej tržnici sa 31. decembra uskutoční hudobné podujatie Swing Silvester. Hostí budú večerom s atmosférou swingu a hot jazzu sprevádzať slovenský džezový orchester Bratislava Hot Serenaders a dídžejské duo Gramophon Brothers.

slovakia

left justify in out

Dobový dress code je vítaný, avšak nie je podmienkou a ako organizátori podujatia upozorňujú, dôležité je mať najmä dobré tanečné topánky. Swing Silvester odštartuje o 19:00 a bude trvať do 3:00. Vstupenky na podujatie sú už v predaji.

 

Orchester Bratislava Hot Serenaders vznikol v roku 1992 a inšpiruje sa najmä džezovou hudbou z 20. a 30. rokov minulého storočia. Skupina pod vedením Juraja Bartoša má na konte nahrávky ako Prvé rendez-vous (1998), Cotton Club Stomp (2003), The Broken Record (2006) a Take It Easy (2008). S Milanom Lasicom nahrali albumy venované Františkovi Krištofovi Veselému Ja som optimista (2001) a Celý svet sa mračí (2002). Výber z oboch CD poslúžil k nahratiu prvého slovenského hudobného DVD Milan Lasica & Bratislava Hot Serenaders (2003). V roku 2011 im vyšiel album Keď zastal čas, na ktorom opäť spolupracovali s Lasicom. Predvlani vydali štúdiovku Lonely Melody, pričom ich zatiaľ posledným počinom je album Ja vodku rád pijem (2016).

 

 

Gramophon Brothers tvoria dvaja retro dídžeji Phony DJ a profesor Zaplátaný. Špecializujú sa na tvorbu 30. až 50. rokov minulého storočia, pričom svoju hudbu prehrávajú len zo šelakových platní. Ich hudba je charakteristická prvkami tanga, foxtrotu či slow-foxu s bohatým big-bandovo swingovo džezovým zvukom, ktorý dopĺňajú ľudovými melódiami a beguine-sambovými latino rytmami.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona