Bratislavu čaká električkový kolaps, modernizácia trate ľuďom skomplikuje cestovanie

NETKY.SK • 8 December 2017, 09:16 • 2 min
Bratislavu čaká električkový kolaps, modernizácia trate ľuďom skomplikuje cestovanie

BRATISLAVA – Budúci rok čaká mestskú časť hlavného mesta Dúbravku a Karlovu Ves rozsiahla oprava električkových koľají. Modernizovať sa bude až 7 kilometrov električkovej trate za približne 70-miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia týchto mestských častí by sa mali pripraviť na určité obmedzenia. Premiestňovanie sa týmto dopravným prostriedkom, ktorý nijakým spôsobom neovplyvňujú zápchy bude na určitý čas tabu. Mesto zabezpečilo alternatívu vo forme autobusov. Je však pravdepodobné, že si ľudia zvolia komfortnejší spôsob prepravovania a začnú chodiť autom, čím sa premávka môže ešte zhustiť.

 

„Pri stavbe električkovej trate – Dúbravsko-karloveskej radiály  pôjde o komplexnú modernizáciu električkovej dopravnej infraštruktúry,“ uviedla hovorkyňa bratislavského primátora Zuzana Onufer. Dopravný analytik Ján Bazovský sa obáva komplikácií, ktoré táto oprava prinesie. „Dopravný kolaps je tu v špičkách pravidelne už teraz. Priepustnosť ciest je našponovaná na maximum. Keď ľudí z električiek pošlú na cestu, budú veľmi vážne problémy s plynulosťou premávky,“ upozorňuje Bazovský s tým, že ak dôjde k nejakej dopravnej nehode alebo uzáv, situácia bude skutočne kritická. upozorňuje odborník s tým, že situácia sa oveľa viac vyhrotí v prípade dopravnej nehody či iných obmedzení súvisiacich s prácami na električkovej trati.

 

Týmto smerom cestujú denne tisícky ľudí, ktorí by sa mali pripraviť na to, že sa im cesta do práce môže predĺžiť až o niekoľko desiatok minút. Podľa údajov Dopravného podniku električku v smere Karlovka, Dúbravka využije denne vyše 27-tisíc Bratislavčanov. Dopravný podnik preváža týmto smerom tisícky ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies