Bratislavský Volkswagen Slovakia ruší nonstop prevádzku

NETKY.SK • 12 September 2012, 11:17 • 2 min
Bratislavský Volkswagen Slovakia ruší nonstop prevádzku

Bratislavský Volkswagen Slovakia ruší nonstop prevádzku - Slovensko Najväčšia automobilka na Slovensku, bratislavský Volkswagen (VW) Slovakia, ruší nonstop výrobu. Informovali o tom dnes Hospodárske noviny (HN).

slovakia

left justify in out

img

Najväčšia automobilka na Slovensku, bratislavský Volkswagen (VW) Slovakia, ruší nonstop výrobu. Informovali o tom dnes Hospodárske noviny (HN). "Od októbra upravujeme výrobu na šesťdňový týždeň s 18 zmenami," potvrdil zistenia denníka hovorca firmy Vladimír Machalík.
      Dôvodom tohto kroku má byť spomalenie rastu v Číne, ktorá zrušila objednávku na približne 10.000 luxusných SUV modelov z bratislavského závodu. Volkswagen zatiaľ prepúšťať neplánuje, o prácu však prídu ľudia u jeho dodávateľov.
      Podľa informácii HN sa má prepúšťať napríklad v spoločnosti Johnson Controls. "Do konca roku tu má prísť o prácu 60 ľudí, po novom roku pôjdu ďalší," konštatoval zdroj novín, ktorý si neželal byť menovaný. Spoločnosť zatiaľ tieto fámy nekomentovala. To, že situácia tu nie je dobrá a firme hrozí prepúšťanie, však HN potvrdil predseda Odborového zväzu (OZ) KOVO Emil Machyna.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies