Bratislavský útulok prijal vlani 2175 zvierat

NETKY.SK • 31 Január 2017, 10:39 • 2 min
Bratislavský útulok prijal vlani 2175 zvierat

BRATISLAVA - Bratislavský útulok Slobody zvierat prijal v minulom roku 2175 zvierat.

slovakia

left justify in out

Ako organizácia informovala v dnešnom vyhlásení, nový domov prostredníctvom domácej alebo zahraničnej adopcie našlo 1396 psov a mačiek. Rozdiel medzi prijatými a adoptovanými zvieratami je veľký preto, že časť zvierat vracia Sloboda zvierat pôvodným majiteľom, aj vďaka tomu, že boli začipované. Ide väčšinou o zabehnuté, stratené zvieratá či notorických tulákov.

V bratislavskom útulku Polianky sa teraz nachádza vyše 200 zvierat, ďalšie stovky zvierat sú v 27 regionálnych útulkoch Slobody zvierat po celom Slovensku. „Na operácie a liečbu chorých, zranených a týraných sme v roku 2016 vydali neuveriteľných 108-tisíc eur," uvádza Sloboda zvierat.


Týrané alebo zanedbávané zvieratá je možné oznámiť na Linke krutosti Slobody zvierat, ktorá vlani prijala takmer 1000 podnetov, úspešne sa podarilo vyriešiť 600 prípadov. Medzi najvážnejšie prípady patrili tri extrémne vyhladované psy na krátkych reťaziach v Maštinci (okr. Poltár).

 

Dvaja psy boli priviazaní o strechu polozbúraného domu a tretí pri schodoch. Nemali žiadne búdy ani možnosť, aby sa mohli aspoň trochu zohriať, nedostávali vodu ani jedlo. Dvaja psy toto týranie nakoniec neprežili, tretieho sa podarilo zachrániť. Vo Farnej (okr. Levice) inšpektori objavili sedem extrémne zanedbaných a vychudnutých psov v špinavých kotercoch, kde ich majiteľ držal o hlade a bez vody.

 

V Oščadnici (okr. Čadca) našli psa v hroznom stave, ktorý bol vychudnutý tak, že sa už nevedel hýbať, a nebyť rýchleho zásahu inšpektorky Slobody zvierat, uhynul by bolestiach. Minulý rok riešila organizácia aj prípad dvoch boxeriek v Želiezovciach (okr. Levice), ktoré ich pán vôbec nekŕmil, lebo sa chcel pomstiť svojej mame, ktorej patrili. Obe skončili v útulku Slobody zvierat v Bratislave.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies