Bratislavský Ružinov opäť pomôže rodinám v núdzi, a to vianočným finančným príspevkom

NETKY.SK • 19 Október 2016, 18:43 • 2 min
Bratislavský Ružinov opäť pomôže rodinám v núdzi, a to vianočným finančným príspevkom

BRATISLAVA – Rodiny s nezaopatrenými deťmi v hmotnej alebo náhlej núdzi, ktoré majú trvalý pobyt v bratislavskom Ružinove, budú mať aj tento rok o čosi pokojnejšie vianočné sviatky.

slovakia

left justify in out

Miestna samospráva im opäť pomôže vianočným finančným príspevkom, ktorý je od 140 do 190 eur, a to v závislosti od počtu detí. Pre rodiny s jedným alebo dvoma deťmi sa tak finančná pomoc zvyšuje od desať eur, v prípade rodín s viac ako dvoma deťmi sa zvyšuje oproti minulému roku o 30 eur. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

 

Poskytovanie vianočného príspevku upravuje všeobecne záväzné nariadenie VZN mestskej časti. O finančný príspevok však musí rodina požiadať, a to podaním písomnej žiadosti na ružinovskom miestnom úrade. Jej súčasťou musia byť zároveň všetky dokumenty preukazujúce oprávnenosť a opodstatnenosť poskytnutia príspevku, predovšetkým potvrdenie skutočnosti, že oprávnená osoba je rodinou v hmotnej núdzi.

 

Tlačivo je zverejnené na webovej stránke mestskej časti www.ruzinov.sk, rodičia si ho môžu vyzdvihnúť aj priamo na miestnom úrade na Mierovej ulici. Žiadosť treba podať do 15. novembra.

 

Rodiny v hmotnej alebo náhlej núdzi, ktorým bola v tomto roku už poskytnutá niektorá z finančných výpomocí, majú nárok na finančný príspevok vo výške 70 eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies