Bratislavský kraj zháňa dobrovoľníkov na pomoc pri odstraňovaní škôd

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 14:04 • 2 min
Bratislavský kraj zháňa dobrovoľníkov na pomoc pri odstraňovaní škôd

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj hľadá dobrovoľníkov, ktorí chcú pomôcť pri odstraňovaní škôd napáchaných povodňami.

slovakia

left justify in out

Dobrovoľníci sa môžu hlásiť e-mailom na adresu povodne@region-bsk.sk alebo na telefónnom čísle 0911/102 866. Zapojiť sa možno aj na facebookovej stránke Bratislavského kraja https://www.facebook.com/events/550918938277423/. Kraj zriadil na organizáciu dobrovoľníckej akcie krízový štáb, informovala jeho tlačová tajomníčka Miroslava Rácová.

„Prosíme všetkých, ktorí môžu a chcú pomôcť, aby sa hlásili na príslušnom telefónnom čísle, mailom, alebo aby potvrdili svoju účasť na Facebooku. Všetkých dobrovoľníkov budeme včas o ďalšom postupe informovať,“ povedal predseda Bratislavského kraja Pavol Frešo.

Hladiny riek Dunaj a Morava stále stúpajú. Tretí stupeň povodňovej aktivity je vyhlásený na Dunaji v Bratislave a Devíne, ako aj na toku Moravy v Devínskej Novej Vsi či Vysokej pri Morave. Situácia je najkritickejšia v Devíne, kde sú zatopené obe prístupové cesty, od utorka v ňom uzavreli i materskú a základnú školu. Niektorí obyvatelia bývajúci pri toku Dunaja už opustili svoje domovy. V Bratislave je uzavreté Tyršovo nábrežie, Viedenská cesta i Slovanské nábrežie v Devíne, uzavretý je aj cyklomost v Devínskej Novej Vsi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies