Bratislavský kraj začína s postrekmi proti komárom

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 14:02 • 2 min
Bratislavský kraj začína s postrekmi proti komárom

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začína s postrekmi proti komárom na jeho území.

slovakia

left justify in out

Prvé postreky sa začnú vo štvrtok 8. júna a v piatok 9. júna na Záhorí v okolí rieky Morava, kde obyvatelia nahlásili veľký výskyt komárov.

 

V prvej vlne urobia postrek v obciach Suchohrad, Lozorno, Jakubov, Veľké Leváre, Malé Leváre, Vysoká pri Morave, Závod, Gajary, Plavecký Štvrtok, Záhorská Ves a v meste Stupava. 


Podľa predsedu BSK Pavla Freša zástupcovia dotknutých obcí kraj požiadali o zabezpečenie postreku proti komárom, ktorý sa bude v prípade potreby opakovať.

Súvislý plošný postrek proti komárom bude kraj aplikovať prostredníctvom spoločnosti Chemix-D, s ktorou má zmluvu o poskytnutí služieb, v intravilánoch a extravilánoch obcí, ktoré o to prejavili záujem. Spoločnosť použije zdraviu neškodné prípravky a postupy na ničenie komárov. Aplikovaný roztok je v nízkej koncentrácii, rýchlo sa rozkladá na neškodné látky a neohrozuje ani ryby, plazy či obojživelníky, je neškodný aj pre domáce zvieratá či iný hmyz.

 

Nebezpečný môže byť pre včely, preto dotknutým obciam zaslali oznam, aby o včelstvách informovali spoločnosť Chemix-D. Postrek ničí premnožené dospelé komáre a obyvateľom nehrozí žiadne nebezpečenstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies