Bratislavský kraj vydal kolaudačné rozhodnutie na trať na Špitálskej

NETKY.SK • 19 December 2017, 13:00 • 2 min
Bratislavský kraj vydal kolaudačné rozhodnutie na trať na Špitálskej

BRATISLAVA – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vydal kolaudačné rozhodnutie na zrekonštruovanú električkovú trať na Špitálskej ulici v hlavnom meste SR Bratislave. Novinárov dnes o tom na brífingu pri trati informoval predseda BSK Juraj Droba.

slovakia

left justify in out

Kedy však po trati začnú jazdiť električky nie je známe. „Teraz je lehota na odvolanie. Účastníci, ktorí sa môžu odvolať, sú bratislavský magistrát a Dopravný podnik Bratislava. Ak sa vzdajú odvolania, v stredu ráno môžu električky premávať,“ spomenul riaditeľ Odboru dopravy BSK Ladislav Csáder. Ako špeciálny stavebný úrad pre mestské dráhy kolaudačné rozhodnutie na trvalú prevádzku trate vydáva Bratislavský samosprávny kraj. Kolaudačné rozhodnutie dnes predpoludním odovzdal Droba v podateľni na bratislavskom magistráte.

BSK minulý týždeň informoval, že po obnovenej električkovej trati na Špitálskej ulici by električky mohli začať jazdiť už pred Vianocami. „Električky budú jazdiť po Špitálskej ulici po nadobudnutí právoplatnosti kolaudačného rozhodnutia. V ideálnom prípade už od stredy 20. decembra,“ spomenula hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Stavebné práce na električkovej trati na Špitálskej ulici v Bratislave začiatkom septembra dočasne zastavili. Ministerstvo dopravy a výstavby SR rozhodlo, že stavba električkovej trate nie je povolená v súlade so zákonom, pretože v procese sú viaceré pochybenia. Práce pokračovali od 26. septembra. Pre stavebné práce na Špitálskej ulici od 1. augusta presmerovali električkové linky 3, 4 a 9 obojsmerne. Úsek opravovali od zastávky na Kamennom námestí po odbočenie električiek za križovatkou Mickiewiczova - Americké nám. – Špitálska.

 

Cieľom opravy bola komplexná rekonštrukcia koľajového zvršku a nástupíšť. Projekt rieši opravu dvojkoľajnej električkovej trate bez zmeny smerového a výškového vedenia so zabudovaním antivibračných a protihlukových opatrení. Zhotoviteľom stavby za 2 532 067 eur bez DPH je spoločnosť EUROVIA SK, a.s. DPB rekonštrukciu električkovej trate na Špitálskej ulici financuje zo zdrojov Hlavného mesta SR Bratislavy, mesto Bratislava je 100-percentným akcionárom Dopravného podniku Bratislava.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies