Bratislavský kraj uložil nelegálnej plastickej klinike mastnú pokutu

NETKY.SK • 24 Apríl 2017, 12:20 • 2 min
Bratislavský kraj uložil nelegálnej plastickej klinike mastnú pokutu

BRATISLAVA – Bratislavské súkromné estetické zariadenie Adelais Clinique musí zaplatiť pokutu 22.000 eur, fungovalo bez potrebných povolení. Takúto sankciu dostalo od Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), jeho predseda Pavol Frešo dnes o tom informoval na tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

Pokuta je výsledkom správneho konania, ktoré začal kraj voči zariadeniu na Ventúrskej ulici koncom minulého roka. Vtedy jej aj stopol činnosť. Lekári v nej mali vykonávať plastické operácie. BSK potvrdila, že pacienti sa na operácie v nej sťažovali, odvolávali sa na poškodenie zdravia. Priamo kraju to potvrdilo asi päť pacientov. Plastiky tam mal údajne načierno robiť lekár Yassine Ghazi Abou Ghoneim. BSK sa ale domnieva, že zákroky vykonávalo viacero špecialistov.

 

Prípad rieši polícia aj Slovenská lekárska komora. Polícia v jednom z vyšetrovaných prípadov už vzniesla obvinenie, a to 41-ročnému mužovi z trestného činu poškodenia zdravia. Komora potvrdila, že spomínanému lekárovi nevydávala žiadnu licenciu. Neeviduje tiež, že by mal špecializáciu. Vyplýva to aj z jeho kódu zdravotníckeho pracovníka.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies