Bratislavský kraj spustil pilotný projekt duálneho vzdelávania

NETKY.SK • 2 September 2014, 16:12 • 2 min
Bratislavský kraj spustil pilotný projekt duálneho vzdelávania

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj spustil na Strednej odbornej škole obchodu a služieb Samuela Jurkoviča na Sklenárovej v Bratislave pilotný projekt duálneho vzdelávania.

slovakia

left justify in out

Kraj robí projekt v spolupráci so spoločnosťou Lidl Slovenská republika. Duálne vzdelávanie má pritom pripraviť študentov na pracovný trh a absolventom garantovať pracovné miesto. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavského kraja Iveta Tyšlerová.

Do prvého ročníka pilotného projektu sa prihlásilo 12 študentov. Obchodný reťazec sa bude zúčastňovať na praktickom vyučovaní žiakov študijných odborov Obchodný pracovník a Pracovník marketingu. Praktická výučba bude priamo v predajniach. Okrem toho sa bude budúci zamestnávateľ žiakov podieľať aj na teoretickej príprave vo forme odborných prednášok. „Dlhodobo sa ukazuje, že je lepšie, keď odborné školy majú partnerov priamo v praxi a keď študenti praxujú tam, kde budú aj pracovať. Tu majú okrem praxe garantovanú aj zmluvu na dobu neurčitú, čiže je to pre nich absolútna garancia, že to, čo sa naučia, aj v živote použijú,“ povedal predseda Bratislavského kraja Pavol Frešo, podľa ktorého sa kraj dlhodobo snaží o spoluprácu s veľkými zamestnávateľmi či živnostníkmi, ktorí by sa ujali duálneho vzdelávania od prvého až po posledného ročníka. 

 

„Dnešní prváci zo Sklenárovej majú teda isté, že po maturite budú zamestnaní v odbore, na ktorý sa budú pripravovať najbližšie štyri roky. O ich pracovnom zaradení rozhodne priemer známok. Rovnako im dobrý priemer môže pomôcť aj k získaniu prospechového štipendia,“ dodala Tyšlerová. Podľa konateľa spoločnosti Lidl Slovenská republika Vladimíra Tomka je rozhodujúcim kritériom pri výbere zamestnancov kvalita uchádzača a nie dĺžka jeho doterajšej praxe. „Sme teda otvorení zamestnávaniu aj čerstvých absolventov,“ povedal Tomko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona