Klub SaS sa rozpadol, vznikla platforma Liberálna dohoda!

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 09:24 • 2 min
Klub SaS sa rozpadol, vznikla platforma Liberálna dohoda!

Bratislava - Bratislavský klub Sloboda a solidarita v mestskom zastupiteľstve sa rozpadol. Odišli z neho totiž štyria členovia, ktorým sa nepáčili kroky šéfa parlamentnej strany SaS Richarda Sulíka. V Bratislave sa tak vytvorila platforma Liberálna dohoda (LIDO).

slovakia

left justify in out

Zo strany SaS vystúpila vtedajšia predsedníčka klubu Katarína Augustinič, Marian Greksa, Vladimír Hečko a Michal Muránsky. Traja z nich boli regionálni predsedovia. "Považujeme štatút pre regióny, ktorý mala strana schválený, za zdrap papiera. Tie kompetencie neboli uznávané, predseda rozhodoval sám," odôvodnila dnes pre TASR odchod poslancov zo strany Augustinič. Poslanci sa netajili tým, že sú podporovatelia Jozefa Kollára, ktorý kandidoval na predsedu strany, no neúspešne.
 

Augustinič tiež vysvetlila, že poslanci sa rozhodli po tom, čo Sulík odvolal Juraja Miškova z postu podpredsedu strany. "Bol to bratislavský tútor a úzko s nami spolupracoval," podotkla. Svoju rolu podľa nej zohral aj fakt, že sa Sulík rozhodol, že SaS nepostaví vlastného kandidáta na župana. "A to napriek tomu, že mali regionálni predsedovia úplne iní názor," zdôraznila.

Po tom, čo zo strany vystúpili štyria členovia, odišiel z klubu SaS Igor Bendík a parlamentný poslanec Peter Osuský a tak sa klub rozpadol. Tí teraz vytvorili klub SaS-OKS spolu s poslancami OKS Martinom Dinušom, Zuzanou Dzivjákovou a nezávislým Jánom Hrčkom.

Augustinič tvrdí, že LIDO chce byť klub, potrebuje tak ešte jedného člena, ktorého hľadá v zastupiteľstve. Svoj rozpad chcú poslanci oficiálne oznámiť na brífingu vo štvrtok 25. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona