Bratislavský Inter nadviazal spoluprácu s AS Trenčín a FK Stupava

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 15:20 • 2 min
Bratislavský Inter nadviazal spoluprácu s AS Trenčín a FK Stupava

BRATISLAVA - Futbalový majster Československa z roku 1959, dvojnásobný majster Slovenska 2000 a 2001 a šesťnásobný víťaz Slovenského pohára bratislavský FK Inter Bratislava robí ďalšie kroky k naplneniu svojho dlhodobého cieľa - stať sa opäť účastníkom najvyššej slovenskej súťaže.

slovakia

left justify in out

Po nedávnom podpise zmluvy o spolupráci s AS Trenčín uzavreli vo štvrtok 10. marca podobnú zmluvu aj s FK Stupava. Aj tieto aktivity by mali prispieť k tomu, aby sa interisti čo najskôr prebojovali z III. do II. ligy.

 

"V Bratislave ubúdajú futbalové štadióny, v roku 2015 sme prišli o ďalšiu plochu na Štarte, preto sme začali hľadať priestory mimo Bratislavy. Zaujala nás Stupava. Inter pomôže v stupavskom areáli vybudovať infraštruktúru, umelé ihriská a futbalovú akadémiu. Tým dáme priestor a možnosť dať stupavskej mládeži určitú nadstavbu a po určitom čase ju posúvať aj prostredníctvom Interu a Trenčína do väčšieho futbalu," uviedol na tlačovej konferencii v sídle FK Inter podpredseda predstavenstva Peter Hasoň.

 

V Stupave by svoje súťaže mali hrať seniorské A-mužstvo a tímy do 19 a 17 rokov. Neskôr sa rysuje možnosť hrávať súťažné stretnutia na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave, ktorého výstavbu financuje štát a do prevádzky by mal byť odovzdaný v roku 2018. Ostatné mládežnícke výbery budú mať svoju základňu v areáli na Drieňovej ul.

 

FK Inter odštartuje jarnú časť Tipos III. ligy v nedeľu 13. mája na ihrisku FC Rohožník. Na čele tabuľky tejto súťaže je po jesennej časti ŠK Báhoň s 32 bodmi, Inter na 3. mieste má 29 b. Novým trénerom ,áčka' sa stane od 1. apríla Richard Slezák, terajší koordinátor tréningového procesu.

 

Kapitánom tímu zostáva bývalý reprezentant SR Roman Kratochvíl. "V Interi sa v poslednom čase udiali pozitívne zmeny. Stalo sa, že na tréningu bolo aj 30 hráčov a 6 brankárov, to som ešte nezažil. To je dobré, prišli posily, zvýšia sa kvalita a konkurencia. Tú kvalitu teraz treba ukázať na ihrisku," uviedol Kratochvíl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies