Bratislavský hotel Danube nahradí komplex s kanceláriami a obchodmi

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 12:28 • 2 min
Bratislavský hotel Danube nahradí komplex s kanceláriami a obchodmi

BRATISLAVA - Na mieste súčasného hotela Park Inn Danube v historickom centre Bratislavy vyrastie nové administratívno-obchodné centrum Bratislava River Center.

slovakia

left justify in out

Jeho majiteľ, spoločnosť Omega Investments, ho totiž podľa zámeru predloženého na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA) navrhuje zbúrať. Hotel sa rozprestiera medzi Hviezdoslavovým námestím a nábrežím Dunaja v bratislavskom Starom Meste. Vlastník chce investíciou lepšie využiť potenciál atraktívnej lokality.

 

"S jeho monofunkčnou náplňou a jeho konštrukčne podmienenou neadaptabilitou na možné ďalšie atraktívne funkcie nedostatočne zhodnocuje potenciál miesta. V susedstve už historicky etablovaných ubytovacích objektov a ich kvalitami je dnešný objekt nedostatočne atraktívny a efektívny napriek svojej prestížnej pozícii," zdôvodňuje spoločnosť.

 

Investor preto plánuje hotel odstrániť a na pozemku s rozlohou 7395 štvorcových metrov (m2) postaviť nový polyfunkčný komplex s plochami pre obchod a služby, administratívnymi priestormi, bytmi a podzemným parkovaním.

Centrum bude mať štyri podzemné a šesť nadzemných podlaží s ustúpeným strešným siedmym podlažím.

 

Podzemná garáž so 460 parkovacími miestami sa bude nachádzať na troch podlažiach. Prvé podzemné podlažie s dvoma nadzemnými bude patriť obchodom a službám, administratíva tvoriaca takmer 60 % objektu bude umiestnená na treťom až šiestom podlaží. Bývanie by malo byť len doplnkom, majiteľ počíta s 27 prevažne dvojizbovými bytmi na siedmom podlaží.

 

Výstavba by sa mala začať na budúci rok a spustenie prevádzky je predpokladané v roku 2019. Celkové náklady by mali podľa odhadu investora dosiahnuť približne 65 miliónov eur.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies