Bratislavský Filmový chodník slávy ozdobí meno Emílie Vášáryovej

NETKY.SK • 19 September 2016, 17:54 • 2 min
Bratislavský Filmový chodník slávy ozdobí meno Emílie Vášáryovej

BRATISLAVA - Bratislavský Filmový chodník slávy ozdobí meno jednej z najvýraznejších osobností slovenského herectva a prvej dámy slovenskej filmovej a divadelnej scény - Emílie Vášáryovej. Slávnostné odhalenie pamätnej dlaždice sa uskutoční v utorok 27. septembra pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava.

slovakia

left justify in out

Tradíciu Filmového chodníka slávy v Bratislave založili v roku 2009 Medzinárodný filmový festival Bratislava v spolupráci s Agentúrou Promotion, Hlavným mestom SR Bratislava a Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom ako prejav vzdávania úcty za dlhoročnú umeleckú tvorbu významným slovenským filmovým a divadelným umelcom, tvorcom a profesionálom. V minulosti takúto úctu prejavili Ladislavovi Chudíkovi, Márii Kráľovičovej, Jozefovi Adamovičovi, Štefanovi Kvietikovi, Eve Krížikovej a Ivanovi Palúchovi.

 

Tohtoročné slávnostné odhalenie pamätnej dlaždice sa uskutoční počas ceremoniálu o 15.30 h pred MDPOH za osobnej účasti laureátky Emílie Vášáryovej, zakladateľky Filmového chodníka slávy Márie Rehákovej, zástupcov festivalu, mesta a BKIS.

 

Pamätná dlaždica Filmového chodníka slávy ponesie meno laureáta, rukou písaný podpis a dátum ocenenia. Podujatie je súčasťou 41. ročníka multižánrového mestského letného festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2016. Meno ďalšieho laureáta ocenenia za dlhoročnú umeleckú tvorbu vyhlásia počas 18. ročníka MFF Bratislava, ktorý sa uskutoční od 11. do 17. novembra v bratislavských mestských kinách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona