Bratislavský bál začína druhú desiatku

NETKY.SK • 26 Január 2012, 07:53 • 2 min
Bratislavský bál začína druhú desiatku

Bratislavský bál začína druhú desiatku - Kultúra Bratislavský bál vstupuje tento rok do druhej desiatky, už tradičný vrchol bratislavskej plesovej sezóny sa uskutoční v sobotu 18. februára v priestoroch Mestského divadla Pavla Országha Hviezdoslava.

slovakia

left justify in out

img

Bratislavský bál vstupuje tento rok do druhej desiatky, už tradičný vrchol bratislavskej plesovej sezóny sa uskutoční v sobotu 18. februára v priestoroch Mestského divadla Pavla Országha Hviezdoslava. Jedenásty ročník sa koná pod záštitou primátora Bratislavy Milana Ftáčnika, jeho organizátorom a producentom je Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS).
      Súčasťou Bratislavského bálu je odovzdávanie Ceny Júliusa Satinského Bratislavská čučoriedka. Významné ocenenie vzácnych ľudí, ktorí pre mesto urobili niečo hodnotné alebo podnetné, odovzdá Čestná rada Ceny Júliusa Satinského už deviatykrát. Cena sa odovzdáva v dvoch kategóriách, osobnosť a idea. V minulom roku si ocenenie prevzali v kategórii Idea-počin Vladimír Michal, zakladateľ a majiteľ kníhkupectva Artforum, v kategórii Osobnosť získala Bratislavskú čučoriedku herečka Emília Vášáryová. Prvými laureátmi tejto ceny boli v roku 2004 operná speváčka Mária Kišoňová – Hubová a akademický maliar Viktor Hulík. 
      Moderátormi večera budú Iveta Malachovská a Vlado Vondrák, režisérom je Peter Ňunéz. V programe sa predstavia Big Band Gustava Broma pod vedením Vlada Valoviča, Bratislava Hot Serenaders s Milanom Lasicom, skupiny Vidiek a Starmania, Anita Soul, hlavným hosťom večera bude speváčka Marie Rottrová.  
      K tradíciám Bratislavského bálu patria Polnočné noviny, v ktorých sa okrem zaujímavostí o prípravách bálu, informáciách o programe a účinkujúcich, ako aj o cene Bratislavská čučoriedka a jej laureátoch, objavia aj čerstvé fotografie z aktuálne prebiehajúceho bálu, otvárací tanec novicov či polnočné darčeky v podobe originálnych benátskych masiek, ale aj polnočné prekvapenie.
      Už druhýkrát spolupracujú organizátori Bratislavského bálu so strednými školami v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja. Pre školy, ale predovšetkým ich študentov je toto podujatie cennou skúsenosťou z hľadiska praktickej výuky aj možnosti vidieť prípravu tohto prestížneho podujatia. 
      Na otázku TASR, ako vstúpi Bratislavský bál do druhej desiatky, riaditeľ BKIS Vladimír Grežo odpovedal: "My veríme, že so skúsenosťami z tej prvej desiatky, že sa nám darí omnoho viac naladiť a namiešať to, čo sa volá dobrý bál. V našom prípade to nie je o jednom prvku, chceme, aby bolo dobré prostredie, príjemný program hudobný, tanečný, spoločenský a tradície, ktoré do neho vstupujú, uvádzanie mladých dám a pánov do spoločnosti, ten mix vytvára dobrý Bratislavský bál a jemne sa snažíme tam pripájať veci, ktoré by mohli prenášať tradíciu minulosti do súčasnosti. Hlavnou našou hviezdou pre tento rok je Marie Rottrová. Sme radi, že napriek tomu, že koncertovať už nebude, zaspieva s orchestrom Gustava Broma."    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies