Bratislavskú poslankyňu Augustinič zaregistrovali už správne

NETKY.SK • 29 September 2014, 16:51 • 2 min
Bratislavskú poslankyňu Augustinič zaregistrovali už správne

BRATISLAVA - Poslankyňu bratislavského Nového Mesta aj hlavného mesta Katarínu Augustinič zaregistrovali ako kandidátku na poslankyňu Bratislavy v novembrových komunálnych voľbách už správne.

slovakia

left justify in out

Pôvodne totiž figurovala ako kandidátka v nesprávnom volebnom obvode - Staré Mesto, pričom kandiduje v obvode Nové Mesto. Predseda Mestskej volebnej komisie hlavného mesta Patrick Lutter pre agentúru SITA povedal, že chyba sa stala pri prepise, no už je poslankyňa riadne a správne zaregistrovaná.

 

Kandidačné listiny museli záujemcovia o kandidatúru v jesenných voľbách do samosprávy miest a obcí podať do 21. septembra. Volebné komisie musia do 10 dní kandidátov zaregistrovať, čo je do 1. októbra. Tí, ktorých pre nesplnenie zákonných podmienok nezaregistrujú, majú tri dni na odvolanie sa na súde. Až po zaregistrovaní kandidátov začne ministerstvo vnútra s prípravou volebných tlačív. Predvolebná kampaň sa začína 29. októbra a končí sa 13. novembra o 7:00. Nových primátorov miest a starostov obcí budeme voliť 15. novembra, na tento termín vyhlásil komunálne voľby predseda Národnej rady SR Pavol Paška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona