Bratislavskí poslanci dnes rozhodujú o farbe Starého Mosta

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 08:20 • 2 min
Bratislavskí poslanci dnes rozhodujú o farbe Starého Mosta

BRATISLAVA - Bratislavskí mestskí poslanci budú dnes rozhodovať aj o definitívnom farebnom prevedení novej konštrukcie Starého mosta. Obyvatelia mesta v internetovej ankete, ktorú začiatkom roka mesto vyhlásilo, vybrali zeleno-sivé prevedenie mosta, ktoré podporilo 2 500 hlasujúcich.

slovakia

left justify in out

S rekonštrukciou Starého mosta začali už koncom minulého roka, v súčasnosti pracovníci demontujú starú konštrukciu mosta. Po jej demontovaní o niektoré mostné polia majú záujem štyri východoslovenské obce, ktoré ich chcú použiť na výstavbu vlastných mostov cez rieku Ondavu. Aj o darovaní troch mostných polí východoslovenským obciam dnes rozhodnú mestskí poslanci.

 

Bratislavskí mestskí poslanci dnes budú rozhodovať aj o budúcnosti časti národnej kultúrnej pamiatky - hradu Devín. Horná časť hradu je už niekoľko rokov pre nedokončenú rekonštrukciu zatvorená, mesto by túto časť hradu Devín chcelo obnoviť a opäť sprístupniť verejnosti. Náklady na obnovu tejto národnej kultúrnej pamiatky mesto odhaduje na 300- až 400-tisíc eur, na financovanie chcú požiadať o grant z Finančného mechanizmu EHP a Nórskeho finančného mechanizmu. Zámer na predloženie žiadosti o grant budú dnes schvaľovať bratislavskí mestskí poslanci.

Mestské zastupiteľstvo plánuje dnes vybrať aj 20 lokalít na stojany pre mestské bicykle. Poslanci by mali dnes rozhodnúť aj o tom, či mesto predĺži prenájom pozemkov na Hviezdoslavovom námestí pre Veľvyslanectvo USA. Pozemky, ktoré vlastní mesto, už vyše deväť rokov využíva americká ambasáda na bezpečnostné opatrenia. Desaťročná nájomná zmluva na prenájom pozemkov sa však vo februári 2015 končí, ambasáda žiada o jej predĺženie ešte o 18 mesiacov. 

 

Zasadnutie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy sa začína dnes o 08:30 v bratislavskom Primaciálnom paláci. Poslanci majú na programe rokovania 42 bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies