Bratislavskí policajti evidujú o 40% viac prípadov nesprávneho parkovania

NETKY.SK • 15 November 2016, 15:06 • 2 min
Bratislavskí policajti evidujú o 40% viac prípadov nesprávneho parkovania

BRATISLAVA - Mestská polícia eviduje stále viac prípadov nesprávneho parkovania vozidiel. Priestupky sa týkajú nedovoleného zastavenia či státia na chodníkoch, priechodoch pre chodcov, cestičkách pre cyklistov, zastávkach mestskej hromadnej dopravy, ale i státia na nespevnených zelených plochách.

slovakia

left justify in out

"Od začiatku roka 2016 do polovice novembra sme napríklad zaevidovali až 5127 prípadov, keď vodiči nerešpektovali povinnosť nechať pri státí na chodníku minimálne 1,5 metra široký voľný pás," informovala hovorkyňa bratislavskej Mestskej polície (MsP) Ľubomíra Miklovičová. Priblížila, že v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka narástol počet týchto prípadov o 40 percent.

 

Zvýšil sa aj počet prípadov nedovoleného státia či zastavenia na priechode pre chodcov či cyklistov, respektíve vo vzdialenosti kratšej ako päť metrov pred priechodmi "Do polovice novembra evidujeme 3146 takýchto priestupkov. Medziročne ide o desaťpercentný nárast," uviedla hovorkyňa MsP.

 

O 13 percent sa v porovnaní s predchádzajúcim rokom zvýšil aj počet prípadov parkovania na zeleni, ostrovčekoch a deliacich pásoch, MsP riešila v tomto roku 3469 prípadov. V porovnaní s ostatnými previneniami je počtom priestupkov síce menší, no z hľadiska percentuálneho nárastu naopak najvýraznejší prípad nedovoleného parkovania na cestičke pre cyklistov. "Od začiatku roka sme zaevidovali 125 takýchto prípadov, čo je nárast o vyše 100 percent," spresnila Miklovičová.

 

Dodala, že dve tretiny priestupkov zistili mestskí policajti v rámci bežného výkonu služby. „Na ostatné priestupky nás upozornili občania, prípadne nás o zásah požiadali z Policajného zboru alebo miestnych úradov," dodala.

 

Mestská polícia môže za nesprávne parkovanie uložiť blokovú pokutu do výšky 50 eur alebo dať pokyn na odtiahnutie vozidla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies