Bratislavskí hasiči likvidovali v noci požiar v Pentagone

NETKY.SK • 8 Február 2017, 08:44 • 2 min
Bratislavskí hasiči likvidovali v noci požiar v Pentagone

BRATISLAVA - Bratislavskí hasiči zasahovali v noci nadnes pri požiari stúpačky na 7. poschodí bytového domu na Stavbárskej ulici. Požiar v tzv. Pentagone v mestskej časti Vrakuňa likvidovalo 24 hasičov, na mieste bolo podľa Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave šesť vozidiel a mechanizmov hasičskej techniky.

slovakia

left justify in out

Starosta mestskej časti Bratislava-Vrakuňa Martin Kuruc pre TASR spresnil, že požiar zasiahol napokon dve stúpačky a podľa predbežných informácií išlo o úmysel. "Nemám vedomosť o tom, že by pri požiari niekto utrpel zranenie, nebolo potrebná ani evakuácia," povedal. Došlo však k materiálnym škodám. "Požiar poškodil rúru na prívod vody, čoho dôsledkom došlo k zatopeniu obchodných priestorov na prízemí," informoval Kuruc. "Vodu sa však podarilo v krátkom čase zastaviť, čo zmenšilo materiálne škody.

 

Za požiarom v dome na Stavbárskej ulici mohol byť ohorok

Pravdepodobne odhodený ohorok z cigarety bol príčinou požiaru v obytnom dome na Stavbárskej ulici v bratislavskej Vrakuni. Požiar v stúpačkách uhasili privolaní hasiči. Presnú príčinu požiaru vyšetrujú. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, začaté je trestné stíhanie vo veci pre všeobecné ohrozenie. Evakuácia obyvateľov nebola potrebná, podľa doterajších informácií nikto nebol zranený. Pri požiari došlo k poškodeniu rôzneho káblového vedenia a plastového potrubia teplej a studenej vody. Vytekajúca voda z potrubia poškodila priestory a zariadenie predajne na prízemí. Predbežné škody vyčíslili na 35-tisíc eur. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies