Bratislavskému sudcovi Škultétymu potvrdili trest za pýtanie úplatku

NETKY.SK • 21 November 2013, 12:10 • 2 min
Bratislavskému sudcovi Škultétymu potvrdili trest za pýtanie úplatku

BRATISLAVA – Korupčnú kauzu bratislavského sudcu Igora Škultétyho súdy po jedenástich rokoch právoplatne uzavreli.

slovakia

left justify in out

Najvyšší súd SR dnes potvrdil rozsudok, ktorým sudcu Škultétyho vlani v októbri uznal Špecializovaný trestný súd vinným zo žiadania úplatku a vymeral mu dva roky s podmienečným odkladom na 30 mesiacov, ďalej mu udelili peňažný trest 3 319 eur a tiež päťročný zákaz vykonávať rozhodovaciu činnosť vo verejných funkciách a zamestnaniach. Súdiť už nebude môcť do konca života.

Prokurátor v odvolaní voči rozsudku žiadal, aby Škultétymu udelili nepodmienečný trest. Obžalovaný zase žiadal spod obžaloby oslobodenie. 

Igora Škultétyho ako prvého slovenského sudcu obvinili z trestného činu brania úplatku za to, že v auguste 2002 požadoval úplatok 100-tisíc korún (3 319 eur), neskôr sa uspokojil so 70 000 korunami (viac ako 2 320 eur) od vysokoškolského učiteľa za zmiernenie trestu pre syna, ktorého Škultéty súdil za lúpež.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies