Bratislavskému letisku stúpol za osem mesiacov počet cestujúcich o 13 %

NETKY.SK • 9 September 2016, 10:47 • 2 min
Bratislavskému letisku stúpol za osem mesiacov počet cestujúcich o 13 %

BRATISLAVA - Letisko Milana R. Štefánika v Bratislave vybavilo za osem mesiacov tohto roka spolu na prílete a odlete 1,23 milióna cestujúcich. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená nárast o 13 %, keďže za osem mesiacov vlaňajška letisko vybavilo 1,09 milióna ľudí.

slovakia

left justify in out

"V auguste 2016 sme napriek nepriaznivej geopolitickej situácii, ktorá ovplyvňovala dovolenkovú sezónu, vybavili spolu 254.659 cestujúcich na prílete a odlete. Je to najlepší augustový výsledok za posledných sedem rokov," doplnil generálny riaditeľ letiska Ivan Trhlík.

 

V ôsmom mesiaci narástlo podľa letiska aj množstvo vybaveného leteckého nákladu na 1652 ton. Znamenalo to nárast o 15 % oproti augustu 2015. Zároveň sa uskutočnilo 2752 letov, čiže odletov a pristátí. To bolo o 4 % menej ako počas minuloročného augusta.

 

Čo sa týka celých osem mesiacov, najviac ľudí cestovalo za toto obdobie do miest Londýn, Dublin, Berlín, Miláno a Moskva, a tiež z nich do Bratislavy.

 

Lety do Moskvy zabezpečuje letecká spoločnosť Pobeda, do ostatných najobľúbenejších štyroch miest letecká spoločnosť Ryanair. Tá ostáva podľa letiska už dlhodobo najväčším leteckým dopravcom v Bratislave. Za osem mesiacov totiž prepravila z bratislavského letiska a naň takmer 800.000 cestujúcich.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies