Bratislavskému letisku stúpol v auguste počet cestujúcich rovnako ako pražskému

NETKY.SK • 8 Október 2015, 14:21 • 2 min
Bratislavskému letisku stúpol v auguste počet cestujúcich rovnako ako pražskému

BRATISLAVA - Bratislavskému Letisku M. R. Štefánika vzrástol v auguste tohto roku počet cestujúcich podobne ako letisku v Prahe. Obidve totiž v porovnaní s ôsmym mesiacom minulého roku vybavili o 9-% viac pasažierov.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z najnovších údajov medzinárodnej organizácie združujúcej prevádzkovateľov letísk ACI Europe (Airports Council International). Kým bránami bratislavského letiska prešlo v auguste celkovo 247.676 cestujúcich, pražské letisko ich vybavilo 1,38 milióna.

 

V rámci krajín V4 prekonala obidve letiská v percentuálnom raste pasažierov Budapešť. Tá zaznamenala v auguste tohto roku nárast počtu cestujúcich o 15 % a celkovo tak vybavila 1,08 milióna pasažierov. Najmenší rast spomedzi krajín V4 zaznamenalo letisko vo Varšave. Tomu stúpol v ôsmom mesiaci tohto roka počet cestujúcich o 5,5 %, pričom jeho bránami prešlo 1,2 milióna ľudí.

 

Pre porovnanie, najväčšie letisko v regióne - Schwechat vo Viedni - si v auguste medziročne polepšilo o 4,8 % a celkovo vybavilo 2,39 milióna pasažierov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies