Bratislavskej zoo medziročne vzrástla návštevnosť, otvorená bude i na Štedrý deň

NETKY.SK • 20 December 2014, 10:20 • 2 min
Bratislavskej zoo medziročne vzrástla návštevnosť, otvorená bude i na Štedrý deň

BRATISLAVA – Bratislavskej zoologickej záhrade sa podarilo tento rok zvýšiť návštevnosť. Konštatovanie platí, aj keď ešte nie je známe, koľko ľudí privíta v decembri.

slovakia

left justify in out

Od januára do konca novembra zoo zaznamenala 304.090 návštevníkov. Je to nárast o viac ako 20.000 v porovnaní s minulým rokom. V roku 2013 bola návštevnosť 280.359. „Decembrová návštevnosť je okolo 2700 ľudí, takže je predpoklad, že tento rok ukončíme s počtom okolo 307.000 návštevníkov, čo je vzhľadom na letnú sezónu úžasné číslo,“ skonštatovala pre TASR vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu Katarína Matejovičová. Záhradu podľa Matejovičovej z pohľadu návštevnosti podržalo počasie na jar, keď bolo dostatočne príjemne teplo už v marci. V tomto mesiaci zaznamenala oveľa vyššiu návštevnosť než po minulé roky.

      

„Taktiež sme okrem tradičných podujatí zorganizovali pár nových – Veľký festival maskotov, Vítanie leta a ďalšie vzdelávacie podujatia,“ zhrnula Matejovičová možné dôvody lepšej návštevnosti. Vlani bola Zoologická záhrada Bratislava najnavštevovanejšou zoo na Slovensku, keď mierne prekonala našu najstaršiu a najväčšiu Zoologickú záhradu v Bojniciach. Tam za rok 2013 zavítalo 276.799 ľudí. Zoo Košice navštívilo 226.783 osôb.
      

Pre bratislavskú zoo platí, že je otvorená každý deň v roku s výnimkou 1. januára. Ľudia teda budú môcť prísť aj na Štedrý deň, kedy bude otvorená od 10.00 h. Posledný vstup bude možný o 15.00 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies