Bratislavské Staré Mesto eviduje vyše 50 budov poškodených grafitmi

NETKY.SK • 24 Január 2017, 17:03 • 2 min
Bratislavské Staré Mesto eviduje vyše 50 budov poškodených grafitmi

BRATISLAVA – V bratislavskom Starom Meste, predovšetkým v centre mesta, je v súčasnosti viac ako 50 budov poškodených grafitmi. Zistili to miestni inšpektori verejného poriadku, ktorí po pribúdajúcich upozorneniach zo strany občanov zmapovali aktuálnu situáciu.

slovakia

left justify in out

"Zistili, že minimálne na 56 fasádach v centre je nutné tieto maľby odstrániť," informuje TASR mestská časť.

 

Súpis grafitmi poškodených budov inšpektori odovzdali príslušnému staromestskému stavebného úradu. Ten by mal následne majiteľov takto znehodnotených budov vyzvať na ich odstránenie v zmysle platného stavebného zákona. "Vlastník stavby bude vyzvaný, aby v stanovenom termíne od doručenia výzvy urobil nápravu a vykonal nevyhnutné udržiavacie práce. Ich ukončenie bude povinný oznámiť stavebnému úradu v termíne do 15 dní od ukončenia," upozorňuje miestny úrad.

 

Samospráva chce však naďalej pristupovať k boju proti grafitom aj aktívne, a tak sa i v tomto roku plánuje zamerať na ich odstraňovanie najmä z budov, ktoré jej patria. V tejto súvislosti už v minulom roku poverila mestská časť svoju 100-percentnú obchodnú spoločnosť Technické služby Starého Mesta, aby zakúpila špeciálny prístroj na odstraňovanie grafitov a zároveň na vyčistenú budovu zabezpečila antigrafitový náter. Spoločnosť o pomoc môžu kontaktovať aj samotní vlastníci budov na telefónnom čísle 0903 713 421.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies