Bratislavské rodinné domy musia požiadať o dodanie kompostéru

NETKY.SK • 10 Január 2017, 15:25 • 2 min
Bratislavské rodinné domy musia požiadať o dodanie kompostéru

BRATISLAVA - Od 1. januára musí každá bratislavská domácnosť v rodinnom dome požiadať hlavné mesto SR Bratislavu buď o dodanie kompostéru alebo zbernej nádoby na biologický odpad s minimálnym objemom 120 litrov.

slovakia

left justify in out

Hlavné mesto SR Bratislava o tom informuje na svojej oficiálnej internetovej stránke s tým, že odvoz odpadu zo zbernej nádoby zabezpečujú minimálne jedenkrát za štrnásť dní v období mesiacov marec až november. Každá domácnosť v dome, ktorá je platiteľom miestneho poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady, podá na Oddelení miestnych daní, poplatkov a licencií magistrátu, Blagoevova 9, P. O. BOX 76, 850 05 Bratislava 55 vyplnenú „Žiadosť o zapojenie sa do systému zberu odpadu zo záhrad". Vypĺňa ju aj domácnosť, ktorá už má zabezpečený vlastný kompostovací zásobník alebo má zabezpečenú starostlivosť o záhradu vrátane odvozu odpadu zo zelene súkromnou firmou. Magistrát pripomína, že domácnosť to uvedie v čestnom vyhlásení k vyplnenej žiadosti.

 

Kompostovací zásobník alebo zbernú nádobu môže užívať aj viac domácností, k vyplnenej žiadosti však treba priložiť vzájomnú dohodu domácností o spoločnom užívaní. Náklady na zberné nádoby a kompostovacie zásobníky znáša obec a náklady na odvoz tohto druhu odpadu sú súčasťou miestneho poplatku za komunálne a drobné stavebné odpady. Do hnedej zbernej nádoby a kompostovacieho zásobníka majú ľudia vhadzovať kvety, štiepky, piliny, pokosenú trávu, konáre, lístie, zvyšky po zbere ovocia a zeleniny, zhnité ovocie i burinu. Do nádob zakazujú vhadzovať mliečne a mäsové výrobky.

 

Žiadosť o zapojenie sa do systému zberu odpadu zo záhrad nájdu ľudia na adrese https://www.bratislava.sk/tlaciva-a-formulare-ziadost-o-zapojenie-sa-do-systemu-zberu-odpadu-zo-zahrad-tlacivo-c-7/d-76771/p1=69784.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona