Bratislavské Nové Mesto je pripravené na evakuáciu Ružinovčanov

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 08:29 • 2 min
Bratislavské Nové Mesto je pripravené na evakuáciu Ružinovčanov

BRATISLAVA - Bratislavské Nové Mesto je pripravené na prípadnú evakuáciu obyvateľov zo susedného Ružinova, informoval o tom novomestský hovorca Marek Tettinger.

slovakia

left justify in out

Ide o preventívne opatrenia, táto povinnosť mestskej časti vyplýva z celomestského evakuačného plánu. "Sme v kontakte s partnermi z Ružinova. V prípade potreby vieme ich obyvateľom poskytnúť pokrytie základných potrieb. Naše školy sú na to plne pripravené. Veríme však, že nič z toho nebude potrebné," povedal starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý. Podľa hovorkyne bratislavského Ružinova Miroslavy Štrosovej mestská časť komunikuje s krízovým štábom Bratislavy, povodňové opatrenia však podľa nej nie sú zatiaľ nutné.

Novomestská samospráva preventívne pripravila priestory piatich svojich základných škôl, v ktorých vie v prípade potreby Ružinovčanom zabezpečiť dočasné ubytovanie, sociálne zariadenia, hygienické potreby aj stravu. Na evakuáciu určili základné školy na Riazanskej, Odborárskej, Sibírskej, Kalinčiakovej a Českej ulici. Všetky budú vybavené ležadlami a dekami - či už zo zdrojov mestskej časti, alebo zo zásob rezortu vnútra. 

Tretí stupeň povodňovej aktivity hlásia všetky meracie stanice v hlavnom meste, v Bratislave je od utorka vyhlásený mimoriadny stav. Bratislavu má pred povodňou ochrániť protipovodňový systém vybudovaný po povodni v roku 2002 v rokoch 2005 až 2010 za takmer 33 miliónov eur. Protipovodňový systém aj s tzv. mobilnými zátarasami, ktoré zvyšujú pevné brehy, by podľa SVP mal v Devíne zvládnuť storočnú vodu s prietokom 11 000 metrov kubických za jednu sekundu a v centre Bratislavy až tisícročnú vodu s prietokom 13 500 metrov kubických za sekundu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies