Bratislavské módne dni štartujú svoj 10. ročník

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 17:01 • 2 min
Bratislavské módne dni štartujú svoj 10. ročník

BRATISLAVA – Jubilejný 10. ročník Bratislavských módnych dní (BMD) predstaví počas troch dní prehliadok takmer 30 jarných kolekcií domácich módnych tvorcov a značiek. Exkluzívnym hosťom módneho podujatia bude britská dizajnérka Belinda Chorley.

slovakia

left justify in out

Priestory hotela Double Tree by Hilton v Bratislave sa od dnešného večera opäť premenia na prehliadkové mólo, na ktorom svoje najnovšie línie predvedú známi, ale aj začínajúci slovenskí a českí návrhári a návrhárky. „Pred tými 10 rokmi nemali slovenskí módni návrhári možnosť pravidelne prezentovať svoje kolekcie na módnych prehliadkach,“ spomína na začiatky riaditeľka podujatia Mária Reháková. Za posledné desaťročie sa na BMD rozšírilo portfólium dizajnérov, ale i počet podujatí. Módne dni sa v Bratislave v súčasnosti konajú štyrikrát do roka, pričom hlavné kolekcie návrhári prezentujú na jar a na jeseň. „Dúfam, že o pár rokov sa dostaneme na úroveň svetových fashion weekov,“ uviedla Reháková a dodala, že je rada, že toto podujatie stále dáva priestor novým talentom. 

 

Okrem domácich tvorcov je hlavným lákadlom tohtoročných BMD anglická couturierka a návrhárka korzetov pre celebrity Belinda Chorley. Britská dizajnérka, ktorá spolupracovala so slávnymi hudobníkmi či s legendárnou Vivienne Westwood, je autorkou modelov oscarového filmu Anna Karenina či kultového seriálu Sex v meste. Jej korzety a šaty milujú aj svetové hviezdy ako Angelina Jolie, Keira Knightley či Dita von Teese. Pri svojej prvej návšteve Slovenska Chorley predstaví kolekciu svadobných a kokteilových šiat. 

 

Pondelok večer bude na Bratislavských módnych dňoch patriť dámam. Svoje jarné kolekcie na ňom predstavia Annamária Kiss Kósa, Monika Laceková, Monika Vontszemuová, Blažena Ostrovská či dizajnéri zo značky NuPPL. Prekvapením bude prvá detská kolekcia z dielne známej návrhárky Jany Pištejovej. Novinkou tohtoročných BMD je i spolupráca so súťažou Miss Slovensko. Dvanásť finalistiek aktuálneho 20. ročníka prestížnej súťaže krásy sa prvýkrát predstaví v úlohe modeliek práve na mólach Bratislavských módnych dní. Predvádzať budú modely z dielne zoskupenia NuPPL, ktoré neskôr ukážu i počas finálového večera Miss Slovensko 24. apríla. Tri dni prehliadok slovenskej módy uzavrú v stredu 15. apríla známi dizajnéri ako Veronika Hložníková, Libor Komosný či Michaela Ľuptáková. 

 

Začiatok jarnej časti BMD je typický i vyhlasovaním témy pre ďalší ročník súťaže Hľadáme nové tváre módnej scény. Tento rok mladí dizajnéri zabojujú o hlavnú cenu s kolekciami na tému Design Life. Finalisti súťaže sa už tradične predstavia počas jesennej časti BMD. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies