Bratislavské módne dni predviedli plesovú módu

NETKY.SK • 8 December 2015, 07:50 • 2 min
Bratislavské módne dni predviedli plesovú módu

BRATISLAVA - Jubilejný 10. ročník Bratislavských módnych dní sa skončil v pondelok večer tradičnou prehliadkou plesových šiat, ktoré vytvorilo 14 slovenských módnych tvorcov a tvorkýň. Počas večera prehliadok sa na móle v Grand Hoteli River Park predstavili známe mená ako Richard Rozbora, Jana Jurčenko, Lukáš Kimlička, Zlatica Hujbertová, Jana Pištejová či Veronika Hložníková.

slovakia

left justify in out

Večer exkluzívnych prehliadok spoločenských šiat určených na plesovú sezónu sa začal v sále Márie Terézie pomerne netradične - prehliadkou spoločenského oblečenia pre deti. Luxusné talianske značky síce nič nezmenia na fakte, že deti na plesy podľa etikety zatiaľ nepatria, prítomní však ocenili rozkošné dizajny značiek Dolce & Gabbana a Gucci i malé modelky, ktoré sú už na BMD istou tradíciou. Prehliadka spoločenských rób pokračovala štyrmi modelmi Richarda Rozboru z kvalitných a nadčasových materiálov, no trochu predvídateľných a staromódnych strihov a spracovania.


Blažena Ostrovská, ktorá sa vo svojej mini kolekcii inšpirovala Labutím jazerom, predstavila dva pomerne odvážne a kontrastné modely - transparentné ľahké čierne šaty a kožušinový čierny model s bielou košeľou. Róbert Vrzala ukázal v pondelok večer iba jediný model, ktorý predviedla známa modelka Andrea Heringhová. Plná áčková sukňa so zaujímavou potlačou síce pôsobila moderne a elegantne, nebola však vyslovene plesovým modelom, čo dokazoval i odvážny transparentný vrchný diel. Značka La Rena na bratislavskom móle nepredstavila plesové šaty, ale kožušiny, ktoré sú obľúbeným doplnkom spoločenských rób. Klasické hnedé a šedé kožúšky doplnili originálnejšie a farebnejšie modely, napríklad čierny kabát s farebnými kožušinovými guľôčkami.


Jeden plesový model v Bratislave predviedla i návrhárka Ida Sandor, ktorá zaujala modernými bielymi šatami s minimalistickým a rafinovaným strihom. Jedným z najprekvapivejších dizajnérov večera bol však Robert Bartolen, ktorý na mólo v hoteli pri Dunaji priniesol štvoricu krásnych modelov inšpirovaných nočnou oblohou. Jeho mini kolekciu odštartovali romantické sivo-strieborné šaty s prekladanou vrchnou časťou. Tie však čoskoro vystriedali čierne modely s romantickými a štýlovými detailmi, s bohatými sukňami či našitými zlatými korálikmi.


Netradičnú a prekvapivú kolekciu na zimnej prehliadke BMD predstavila i mladá dizajnérka Zuzana Haková, ktorá na mólo priniesla kúsok mladistvej energie a inovatívnosti. Jej futuristické, moderné modely ukázali, že móda je stále zábava a že je stále možné vymyslieť v nej niečo nové a nečakané. Jej plesové modely prišli priamo z budúcnosti s novými materiálmi (neoprén vystriedal hodváb či satén) i siluetami.


Elegantné, ženské línie predstavila na BMD i Jana Jurčenko, ktorá tentoraz tyl a čipku vymenila za čisté línie a jasné farby. Jeden večerný model predstavil i dizajnér Lukáš Kimlička, ktorý si za svoju múzu vybral Miss Slovensko 2012 Kristínu Krajčírovú. Prekvapenie večera si však pre prítomných pripravila známa slovenská návrhárka Veronika Hložníková, ktorá sa pri svojich šatách inšpirovala legendárnou Bátoryčkou. Modelku v dramatickej čiernej róbe na móle sprevádzal slávny režisér Juraj Jakubisko, ktorý svoju Bathory (2008) začal nakrúcať práve pred 10 rokmi. Zatiaľ čo Hložníková svojimi tmavými šatami vyjadrila skôr temnú stránku slovenskej legendy, Jakubisko trval na tom, že Bátoryčka predsa len taká zlá nebola a pripomenul aj jej zmysel pre módu.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies