Bratislavské mnohodetné rodiny môžu aj tento rok požiadať o príspevok

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 13:18 • 2 min
Bratislavské mnohodetné rodiny môžu aj tento rok požiadať o príspevok

BRATISLAVA - Mnohodetné bratislavské rodiny najmenej so štyrmi nezaopatrenými deťmi môžu aj tento rok získať príspevok od hlavného mesta.

slovakia

left justify in out

Samospráva môže na jedno dieťa poskytnúť finančný príspevok vo výške 40 eur jedenkrát v príslušnom kalendárnom roku. Žiadosti je potrebné podávať od augusta do 30. septembra. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová, príspevkom sa môžu rodičom preplatiť náklady spojené s navštevovaním základnej umeleckej školy, jazykového vzdelávania, záujmových činností i jaslí a materskej školy.

 

"Tieto financie idú aj na preplatenie poplatku za účasť na výlete organizovanom materskou, základnou alebo strednou školou, v pobytovom, dennom tábore či v škole v prírode, alebo na lyžiarskom výcviku," priblížila pre TASR Skokanová. Príspevok je určený aj na preplatenie predplatného cestovného lístka v bratislavskej MHD.

"Ak vieme takýmto spôsobom podporiť aktívne prežívanie voľného času u týchto detí rovnako ako pomôcť im vzdelávať sa, je to krok správnym smerom," uviedla hovorkyňa.

 

Záujemcovia o finančný príspevok musia kompletnú žiadosť doručiť od augusta do 30. septembra na oddelenie sociálnych vecí bratislavského magistrátu. Žiadosť môže verejnosť nájsť aj na webovej stránke mesta. Samospráva upozorňuje, že v prípade jej nesprávneho a neúplného vyplnenia bude automaticky vyradená.

 

K žiadosti je potrebné doložiť fotokópie rodných listov, taktiež aj originály i fotokópie všetkých potrebných účtovných dokladov. Platby faktúr bezhotovostným príkazom treba dokladovať výpisom z bankového účtu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies