Bratislavské letisko zaviedlo novinku: Návštevníci už nebudú mať problém s fotografovaním lietadiel

NETKY.SK • 10 Júl 2017, 13:01 • 2 min
Bratislavské letisko zaviedlo novinku: Návštevníci už nebudú mať problém s fotografovaním lietadiel

BRATISLAVA - Letisko M. R. Štefánika prišlo s novinkou. Sú ňou priezory v plote, ktoré majú ľuďom zjednodušiť fotenie lietadiel spoza plota.

slovakia

left justify in out

Letisko sa pre tento krok rozhodlo po tom, čo sa množili prípady znehodnotenia pletiva v snahe odfotografovať lietadlá návštevníkmi areálu. Bratislava sa pri tom inšpirovala vzorom z Prahy, Viedne, Linzu či Zürichu.

 

V plote, ktorý ohradzuje pristávacie a vzletové dráhy pribudlo celkom 25 priezorov v deviatich rôznych lokalitách. Sú umiestnené v rôznych výškach, aby bolo bezproblémové fotenie umožnené aj deťom.

 

Táto inovácia bola na letisko nainštalovaná v spolupráci s občianskym združením Airliners.sk. „Keďže plot letiska je vysoký viac ako dva metre, neraz sme používali na fotenie aj rebríky. Priezory fotenie zjednodušia,“ uviedol predseda Juraj Ondruš.

 

Hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková sa vyjadrila, že spolupráca so združením bude pokračovať aj v budúcnosti, aby sa podmienky na fotenie lietadiel tak nadšencami, ako aj všetkými ostatnými návštevníkmi areálu stále zlepšovali. „Okoloidúci získajú jedinečnú príležitosť odfotografovať si lietadlá zblízka,“ povedala.

 

Nové priezory plne rešpektujú bezpečnosť prevádzky na letisku, sú odolné voči poveternostným podmienkam aj vandalom a sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies