Bratislavské letisko si vezme úver 43 mil. eur

NETKY.SK • 21 Júl 2012, 07:22 • 2 min
Bratislavské letisko si vezme úver 43 mil. eur

Bratislavské letisko si vezme úver 43 mil. eur - Slovensko Valné zhromaždenie bratislavského letiska dnes definitívne odsúhlasilo možnosť čerpania úveru pre túto spoločnosť na dofinancovanie dostavby príletového terminálu.

slovakia

left justify in out

img

Valné zhromaždenie bratislavského letiska dnes definitívne odsúhlasilo možnosť čerpania úveru pre túto spoločnosť na dofinancovanie dostavby príletového terminálu. Jeho výška by mala predstavovať 43 miliónov eur, pričom zmluvy s bankovými domami by mali byť podpísané do konca júla tohto roka. "Na základe získaného jednohlasného súhlasu je predstavenstvo letiskovej spoločnosti oprávnené vykonať všetky úkony potrebné na zabezpečenie a následnú realizáciu úverového financovania vrátane podpisu všetkých zmlúv s tým súvisiacich," spresnila pre TASR hovorkyňa letiska Dana Madunická. Vysvetlila, že ide o účelový investičný úver, ktorý slúži výhradne na krytie nákladov súvisiacich s výstavbou nového terminálu. "Keďže tieto zmluvy ešte nie sú podpísané, nemôžeme zverejniť presné čísla, môžeme však povedať, že pôjde o oveľa výhodnejší úver ako ten pôvodne dohodnutý," konštatoval pre TASR hovorca rezortu dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Martin Kóňa. Dodal, že po podpise zmluvy ministerstvo zverejní aj presnú výšku úspor, ktoré sa podarilo týmto novým úverom dosiahnuť oproti pôvodne navrhovanému.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies