Bratislavské letisko sa pripravuje na vstup strategického investora

NETKY.SK • 17 December 2010, 12:35 • 2 min
Bratislavské letisko sa pripravuje na vstup strategického investora

Bratislavské letisko sa pripravuje na vstup strategického investora - Doprava Letisko M. R.

slovakia

left justify in out

img

Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava (BTS) sa pripravuje na vstup strategického investora. Ako na dnešnej tlačovej konferencii zdôraznil šéf rezortu dopravy Ján Figeľ (KDH), neznamená to nevyhnutne jeho predaj alebo privatizáciu.

"Na koncepcii pracujeme s tým, aby bola do konca februára budúceho roka predložená vláde tak, aby sme mohli prijať niektoré dôležité rozhodnutia," konštatoval.

Ako vysvetlil predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ a. s. BTS Maroš Jančula, letisku sa na vstup takéhoto partnera ponúka niekoľko overených možností zo sveta. "Partnerstvo bude trvať dlhé roky a treba to preto dobre zvážiť, intenzívne pracujeme na hľadaní modelu," podotkol.

Minister zdôraznil, že štát chce ďalší rozvoj letiska podporovať. "Letisko je bránou, ktorá má ponúkať niečo za ňou, cestu k službám, ľuďom, k atraktívnemu prostrediu," dodal.

Podľa Figeľa už teraz sú nové signály o záujme dopravcov o BTS. "Máme nové linky prisľúbené na letnú sezónu," dodal Jančula. Bratislava sa tiež snaží získať dopravcov aj z neďalekého viedenského letiska potom, ako sa Rakúsko rozhodlo zaviesť zelenú daň. Práve tá sa pohybuje od 8 eur po 35 eur na pasažiera.

Zdroj. TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies