Bratislavské letisko otvorilo pravidelnú linku do nórskeho Osla

NETKY.SK • 28 Marec 2012, 11:52 • 2 min
Bratislavské letisko otvorilo pravidelnú linku do nórskeho Osla

Bratislavské letisko otvorilo pravidelnú linku do nórskeho Osla - Doprava  Dnešným prvým letom sa otvorilo na Letisku M. R.

slovakia

left justify in out

img

 Dnešným prvým letom sa otvorilo na Letisku M. R. Štefánika - Aiport Bratislava, a.s., (BTS) pravidelné spojenie Bratislavy s metropolou Nórska, Oslom. Ide o prvé priame letecké spojenie nášho hlavného mesta s touto severskou destináciou.

"Letecká spoločnosť Norwegian Air Shuttle bude prevádzkovať lety medzi Bratislavou a Oslom dvakrát týždenne. Bude to vždy v stredu a v sobotu," priblížil na dnešnom slávnostnom otvorení linky riaditeľ divízie obchodu a marketingu Letiska Bratislava Tomáš Kika.

Linka je určená turistom či obchodným cestujúcim. "Očakávame, že spojenie prinesie najmä pasažierov a hostí na Slovensko, o čom svedčí pomerne vysoká obsadenosť prvého letu. Je to takmer 100 ľudí na palube prvého lietadla," opísal Kika.

Vzhľadom na množstvo nórskych investícií na Slovensku, letisko tiež podľa jeho slov verí, že spojenie bude obsadené obidvomi smermi. Nórsky nízkonákladový letecký dopravca presunul linku, teda jednu jej frekvenciu do Osla - z Viedne do Bratislavy. Zároveň úplne presunie linku do Kodane z Viedne do Bratislavy. Toto spojenie by mal začať prevádzkovať z bratislavského letiska od mája tohto roku.

Norwegian je tretím najväčším nízkonákladovým dopravcom v Európe. V letnej sezóne 2012 otvára spolu 34 nových liniek. Ročne prepraví so svojou flotilou 59 lietadiel na 261 linkách do 100 destinácií približne 13 miliónov cestujúcich.

Letisko Bratislava je dnes spojené s 18 pravidelnými destináciami. Linky prevádzkujú dopravcovia ako ČSA, Danube Wings, Ryanair, UTair Aviation a El Al.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies