Bratislavské letisko malo v 1. štvrtroku o tretinu viac cestujúcich

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 13:19 • 2 min
Bratislavské letisko malo v 1. štvrtroku o tretinu viac cestujúcich

BRATISLAVA - Za prvé tri mesiace tohto roka vybavilo bratislavské Letisko M. R. Štefánika spolu v pravidelnej aj nepravidelnej doprave 215.419 cestujúcich, čo predstavuje medziročný nárast o 32 %.

slovakia

left justify in out

"Je to najlepší prvý kvartál od doby, keď svoju činnosť ukončila spoločnosť SkyEurope," zhodnotil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Ivan Trhlík. Napĺňajú sa tak podľa neho predpoklady o náraste počtu prepravených cestujúcich v roku 2015.
     

"V januári 2015 vzrástol počet prepravených pasažierov o 26 % v porovnaní s januárom 2014 a vo februári a v marci 2015 vzrástol počet pasažierov o 36 % v porovnaní s februárom a marcom 2014," vyčíslil Trhlík. 
     

Počet cestujúcich v pravidelnej doprave vzrástol v 1. kvartáli medziročné o štvrtinu. Podieľal sa na tom najmä Ryanair, ktorému stúpol počet vybavených pasažierov o takmer 40 %, ako aj České aerolínie, ktoré mali o 5 % viac prepravených pasažierov.
     

Medzi tri najobľúbenejšie destinácie podľa počtu prepravených pasažierov za prvé tri mesiace roka patrili Londýn-Stansted, Dublin a Miláno-Bergamo.
     

Medziročne vzrástol aj počet pohybov lietadiel na bratislavskom letisku. V prvom štvrťroku 2015 vykonali prepravcovia spolu 4212 pohybov lietadiel, čo predstavuje nárast o 9 % oproti minulému roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies