Bratislavské letisko chce pritiahnuť dopravcov z Viedne alternatívnymi produktmi

NETKY.SK • 29 Júl 2011, 12:30 • 2 min
Bratislavské letisko chce pritiahnuť dopravcov z Viedne alternatívnymi produktmi

Bratislavské letisko chce pritiahnuť dopravcov z Viedne alternatívnymi produktmi

slovakia

left justify in out

img

Bratislavské letisko nie je priamou konkurenciou neďalekého rakúskeho Schwechatu, snaží sa však byť jeho alternatívou a pre dopravcov z Viedne tak ponúka rôzne produkty. Pre TASR to uviedol predseda predstavenstva a. s. Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava (BTS) Maroš Jančula.
      "Ide o niektoré lety, ktoré by mohla Bratislava ponúkať. O lety z bodu do bodu, možno aj charterové, ktoré by mohli 'konkurovať' letom z Viedne," objasnil Jančula. Podľa jeho slov výhodami bratislavského letiska sú konektivita a pružnosť, ktoré Schwechatu pri jeho veľkosti chýbajú.
      Rakúska vláda zároveň od marca tohto roka zaviedla pre letecké spoločnosti takzvanú ekologickú daň, ktorá v konečnom dôsledku zaťažuje cestujúcich pre zvýšenú cenu letenky. Podľa obchodného riaditeľa BTS Tomáša Kiku môže byť práve táto daň rozhodujúca pre niektorých prepravcov. Odhaduje totiž, že na lietadlo môže celkovo predstavovať sumu niekoľko sto až tisíc eur.
      Práve v dodatočnej záťaži spoločností uvedenou daňou vidí bratislavské letisko svoju šancu. "Je to záležitosť uvalenia takzvanej zelenej dane, ktorá sa týka všetkých dopravcov lietajúcich z viedenského letiska. O túto sumu vedia byť letecké spoločnosti využívajúce naše letisko lacnejšie," dodal Jančula.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona