Bratislavské letisko čaká v sezóne 2000 dovolenkových letov

NETKY.SK • 3 Jún 2017, 11:39 • 2 min
Bratislavské letisko čaká v sezóne 2000 dovolenkových letov

BRATISLAVA - Takmer 2000 dovolenkových charterových letov sa uskutoční na Letisku M. R. Štefánika v nadchádzajúcom letnom dovolenkovom období, ktoré sa naplno začína v júni a trvá do októbra.

slovakia

left justify in out

"Najviac, zatiaľ 473 letov, je naplánovaných do tureckej Antalye a z nej. Najsilnejším mesiacom bude už tradične júl, počas ktorého využijú dovolenkári 594 odletov do dovolenkových letovísk a príletov z nich," informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

 

Dovolenková sezóna na letisku sa podľa nej začala rozbiehať už v apríli s prvými odletmi do Salalahu v Ománe. V máji k nim pribudli aj charterové lety do Antalye, Hurghady a Tel Avivu. "Začínajúcu sa dovolenkovú sezónu už bude na letisku naplno cítiť v júni, počas ktorého sa uskutoční 311 odletov a príletov do/z destinácií v Turecku, Egypte, Tunisku, Bulharsku, Grécku, v Izraeli, na Malte či v Čiernej Hore," priblížila Ševčíková. V júli sa uskutoční takmer 600 charterových letov pre klientov cestovných kancelárií a v auguste 584. 

 

Spolu 401 letov stihnú dovolenkári aj v septembri. V októbri bude možné absolvovať ešte leteckú dovolenku do egyptských letovísk Sharm El Sheikh, Hurghada, Djerba či iných, keďže aj v tomto období je naplánovaných 48 odletov a príletov. Počet letov sa môže ešte na základe dopytu klientov cestovných kancelárií meniť.

 

Návrat záujmu o dovolenky s odletom z Bratislavy zaznamenáva podľa Ševčíkovej Turecko a jeho Antalya, očakávaných 473 letov predstavuje o 40 % viac ako vlani. Nasleduje egyptská Hurghada, do ktorej a z ktorej je naplánovaných 160 letov. "Dovolenkármi obľúbené Bulharsko bude tiež patriť medzi top 5 najčastejších dovolenkových destinácií z Bratislavy, kam bude smerovať počas sezóny 131 odletov a príletov do Burgasu a 48 letov do/z Varny," vyčíslila hovorkyňa.

 

Dvojnásobne podľa nej stúpol počet letov na exotické Kapverdské ostrovy, kam bude smerovať 39 odletov a rovnaký počet príletov. Viac letov ako vlani pribudlo aj do Tuniska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies