Bratislavské jazzové dni ponúknu kvalitný slovenský jazz

NETKY.SK • 21 Október 2015, 09:04 • 2 min
Bratislavské jazzové dni ponúknu kvalitný slovenský jazz

BRATISLAVA – Už v piatok 23. októbra sa začína jesenný hudobný sviatok. Bratislavské jazzové dni Slovenská sporiteľňa privítajú exkluzívnych hudobníkov - brooklynskú fusion kapelu Snarky Puppy, jedinečného speváka Gregoryho Portera a špičkových hudobníkov kapely Fourplay - Nathana Easta, Chucka Loeba, Boba Jamesa a Harveyho Masona a niekoľkonásobnú držiteľku Grammy Esperanzu Spalding. Na pódiu sa predstavia aj slovenskí mladí hudobníci a skúsení muzikanti v medzinárodných projektoch.

slovakia

left justify in out

Talentovaný trubkár Lukáš Oravec, spolu s bubeníkom Mariánom Ševčíkom odohrajú koncert s popredným americkým saxofonistom, členom Yellow Jacket Bobom Mintzerom. Quartet sa predstaví nielen v Bratislave, ale aj v Žiline.

 

Popredný saxofonista Radovan Tariška bude súčasťou programu Andreasa Varadyho, ktorého označil Quincy Jones za jedného z najtalentovanejších hudobníkov našej planéty. Svoju hudobnú novinku predstaví Juraj Griglák. Tento fenomenálny slovenský basgitarista vydal tento rok album Time to Fly, na ktorom účinkujú tiež známi americkí hudobníci Poogie Bell a Chris Hemingway, ktorí sa s ním predstavia aj na koncerte v Bratislave.

 

Celkovo pripravili organizátori pre návštevníkov 24 koncertov počas štyroch dní. Festival sa začne v piatok 23. októbra v bratislavskej Inchebe, hale B kam sa festival po ročnej prestávke vracia. Tu počas troch dní vystúpia hviezdy ako bubeník Jeff Ballard, basgitarista Alain Caron a americká diva Marla Glen a Snarky Puppy, Gregory Porter, Fourplay. Festival bude pokračovať v utorok 27. októbra v Starej tržnici koncertom Esperanzy Spalding a jej projektu Emily's D+Evolution, ktorú podporí aj talentovaná Slovenka Sisa Fehérová a poľská formácia Grzegorz Karnas Quartet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona